ΔΤ Μία ακόμη ευκαιρία για την Δημοκρατία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερ.:   8/10/2020
Ώρα:      15:00

Μία ακόμη ευκαιρία. Δημοκρατία

Μετά την συγκίνηση για την απόφαση, η πραγματικότητα.
Η υπόθεση, που κινητοποίησε τους Δημοκρατικούς πολίτες και επανάφερε την συζήτηση περί δημοκρατίας, έφτασε στο τέλος της.
Με την σημαντική αυτή απόφαση έκλεισε ο κύκλος των πολιτικών λαθών, των τελευταίων 10 ετών. Αυτών που νομιμοποίησαν πολιτικά αλλά και νομικά, εγκληματικά μορφώματα σαν την ΧΑ και έχουν σημαντικές ευθύνες για όσα συνέβησαν.
Μέρος της ελληνικής κοινωνίας δηλητηριάστηκε από μισαλλόδοξες αντιλήψεις, ρατσιστικές λογικές και πρακτικές βίας και αυτό δεν θα φύγει λόγω μίας απόφασης.

Η υπόλοιπη κοινωνία, εδώ και καιρό, είναι ξανά στους δρόμους, πληροφορείται, συζητά, δρα, αμφισβητεί, διεκδικεί, αγωνίζεται.
Η κυβέρνηση έχει ενδώσει στις ακροδεξιές αντιλήψεις πολλών στελεχών της, υιοθετώντας την ακραία ατζέντα για την λύση και διαχείριση των κοινωνικοπολιτικών διεργασιών.
Η επίθεση που επιχειρείται στους Δημοκρατικούς θεσμούς και η προσπάθεια απο-ϊδεολογικοποίησης της κοινωνίας, θα μας βρει απέναντι.
Δεν θα επιτρέψουμε σε δυνάμεις του κράτους ή του παρακράτους, να αναγκάσουν την Δημοκρατία σε υποχώρηση.

Η Δικαιοσύνη που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τις επεμβάσεις κρατικών και μη λειτουργών στο έργο της, φαίνεται να αφουγκράζεται την λαϊκή απαίτηση για περισσότερη δικαιοσύνη, ισότιμα και προς όλους.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τονίζει ότι η απόφαση της 7ης Οκτωβρίου, τιμά τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, που αυτόνομα και ανεξάρτητα αποφάσισαν.
Με τον τρόπο αυτό εξασφάλισαν μία ακόμη ευκαιρία στο πολιτικό σύστημα της χώρας, να επανασχεδιάσει και να εφαρμόσει, με νέα αντίληψη τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν.
Η κυβέρνηση οφείλει να αρχίσει από τον εκδημοκρατισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και να επιβάλλει άμεσα κάθαρση.

Είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των λειτουργιών της Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option