ΔΤ Η Τουρκία και τα συνεχή «θερμά» επεισόδια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 15/8/2020
Ώρα: 12:00

Η Τουρκία και τα συνεχή «Θερμά» επεισόδια

Η Τουρκία, τραυματίζει την ειρήνη και την δημοκρατία.
Ο ιμπεριαλιστικού τύπου επεκτατισμός της, έφτασε από το Ιράκ, στην Συρία, στην Λιβύη και τώρα πια και στην Αρμενία.
Η Τουρκία αναζητά συμμάχους, προσφέροντας όπλα και «προστασία», μέσω μίας πολύ παλαιού τύπου αποικιοκρατική πολιτική, που αποδείχθηκε αδιέξοδη και τραυματική για όσους την επιχείρησαν.
Το σημερινό καθεστώς της ελέγχεται απόλυτα από τις οικονομικές ελίτ και για αυτό είναι απολυταρχικό, μοναρχικό.
Ο στόχος του δεν είναι η εξόρυξη ορυκτών στην ΝΑ Μεσόγειο, αλλά η αλλαγή των συνόρων μέσω αυτής της επιδίωξης.

Η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί σχεδόν αμήχανη, αναλύοντας απολύτως λάθος τις κινήσεις της Τουρκίας και επιμένοντας ότι όλα αυτά αποτελούν εξαγωγή εσωτερικών της προβλημάτων.
Χρησιμοποιεί δε όλα τα πρόθυμα (πια) ΜΜΕ για να κάνει τα γνωστά επικοινωνιακά shows της, ώστε να πείσει ότι «χαράσσεται Εθνική Στρατηγική…», συνεπώς να αποδεχθεί ότι δεν υπήρχε ποτέ.
Συνεχίζει την μυστική διπλωματία προς άγνωστη για όλους μας κατεύθυνση, διατυμπανίζοντας κάποιες «κόκκινες γραμμές» που δεν γνωρίζουμε και κάνοντας συμφωνίες με εκπτώσεις στην κυριαρχία της χώρας.
Από τον κ. Τσίπρα που ανέχθηκε τα λεγόμενα του τούρκου προέδρου περί Λωζάνης, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, έως τις κουμπαριές του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, η χώρα αφήνεται στο έλεος πρωθυπουργών που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και της Ιστορίας.

Η Τουρκία πραγματοποιεί υβριδικές εισβολές σε Ελληνικά εδάφη και ταυτόχρονα αμφισβητεί τις Συνθήκες (κυρίως της Λωζάνης αλλά και σχεδόν όλες τις άλλες).
Για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ η κινητικότητα πολεμικών πλοίων που χωρίς άδεια μπαίνουν στην ελληνική επικράτεια, αποτελεί ήδη «Θερμό επεισόδιο» και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Η αναμονή δράσης όταν ένα θερμό επεισόδιο (όπως το εννοεί η Τουρκία) πραγματοποιηθεί, σημαίνει τετελεσμένα και συμβιβασμό.

Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να ασκήσει ενεργητική Εξωτερική πολιτική, τοποθετώντας την Τουρκία στο επίκεντρο κάθε διπλωματικής προσπάθειας και όχι να την θυμάται μόνο όταν ο προέδρός της κάνει κάποια ενέργεια, διεκδικώντας μέτρα καταστολής, αλλά κυρίως εφαρμόζοντας πολιτική επιθετικής αποτροπής.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εκτιμά ότι:
1.  Συνεχίζει να είναι αναγκαία η θεσμοθέτηση Διακομματικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
2.  Απαιτείται να συσταθεί και να λειτουργήσει Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας.
3.  Να τεθεί υπόψιν των Ευρωπαίων εταίρων ότι η κυριαρχία της χώρας και η εφαρμογή ειρήνης στο Αιγαίο και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι πρώτιστοι στόχοι (για την Ευρώπη) και πάνω από οποιονδήποτε άλλον εκτιμούν.
4.  Η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει Διπλωματικό σχέδιο συνεχούς δράσης, προς όλες τις κατευθύνσεις, το οποίο έως σήμερα φαίνεται να μην έχει.
5.  Η προσέγγιση και πίεση προς όλα τα κράτη που συμμαχούν με την Τουρκία, είναι επιβεβλημένη.
6.  Απαιτείται η απόσπαση ξεκάθαρων δηλώσεων υιοθέτησης των Διεθνών Συνθηκών από ΗΠΑ, Γερμανία, Ρωσία.
7.  Λόγω των συνεχών «θερμών επεισοδίων» να συζητηθεί ο χρονισμός και η πιθανότητα προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να αναβαθμιστούν στο μέγιστο τα ζητήματα.
8.  Ήρθε η ώρα για ανακήρυξη ΑΟΖ στο σύνολο της επικράτειας (Αλβανία και Κύπρο) και να επισπεύσουμε τις συμφωνίες μας με την Μάλτα (FIR Μάλτας-ΑΟΖ Ελλάδας)

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι η πολιτική δύναμη που δεν αποδέχεται τετελεσμένα από κανέναν και μάλιστα όταν αφορούν Ελληνικό έδαφος.
Συνεχής και μοναδικός προσανατολισμός μας είναι η Ειρήνη και η Δημοκρατία στην περιοχή.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option