ΔΤ Εύβοια. Διαχρονικές οι ευθύνες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 10/8/2020
Ώρα:                  12:00

Εύβοια. Διαχρονικές οι ευθύνες. 

Το ήξεραν!

  1. Σύμφωνα με μελέτες το υδρολιθολογικό καθεστώς της λεκάνης του Λήλαντα ποταμού, έδινε στις γύρω περιοχές μεγάλη πλημμυρική επικινδυνότητα και αυτή η μελέτη είχε επαληθευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν.
  2. Οι χρήσεις γης, πλησίον του ποτάμιου συστήματος όπου έχει αναπτυχθεί σημαντική βιομηχανική δραστηριότητα χωρίς σχεδιασμό, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρών.
  3. Οι παράνομες αμμοληψίες που πραγματοποιούνται στην κοίτη του ποταμού, έχουν διαταράξει το περιβαλλοντικό σύστημα και το τμήμα της εκβολής του δεν βρίσκεται σε ισορροπία.
  4. Η ανθρώπινη επέμβαση έχει διακόψει τις φυσικές διόδους του Λήλαντα ποταμού και οι συνθήκες ροής των νερών του έχει υποστεί αλλοίωση.
  5. Σ΄ ένα ποταμό που συχνά υπερχειλίζει και καταστρέφει περιουσίες, χωρίς αντιπλημμυρικά έργα και τοπικά έργα διευθέτησης και διαχείρισης της ροής, είναι δύσκολη η αποφυγή και η ανάσχεση της πλημμυρικής ροής.
  6. Οι καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων, που αποψίλωσαν δασικές εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή, θα άφηναν ανοχύρωτες τις γύρω περιοχές στην καινούργια τους χωροταξική πραγματικότητα. Και το ξέρουμε πως το αίτιο της πλημμύρας δεν είναι η ένταση της βροχής!
  7. Και το 112 δεν λειτούργησε, όπως μας το επικοινώνησαν οι «Άριστοι».|

Από το βιογραφικό του νυν Περιφερειάρχη κ. Φ. Σπανού: «έχει εργαστεί από το 2008 στην οικογενειακή επιχείρηση με αντικείμενο τα λατομικά και οικοδομικά έργα και την παραγωγή έτοιμου σκυροδέματος και προϊόντων τσιμέντου, αρχικά ως μηχανικός και στη συνέχεια ως Διευθ. Σύμβουλος της εταιρείας….
Το 2010 εκλέχθηκε Δημ. Σύμβουλος του Δ. Χαλκιδέων, όπου υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολεοδομίας και Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων…. Τον Μάιο του 2014 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Εύβοιας με Περιφερειάρχη τον Κ. Μπακογιάννη. Από τη θέση αυτή ασχολήθηκε ενεργά με ένα μεγάλο φάσμα ζητημάτων της Εύβοιας, αλλά και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας. Κατά τη θητεία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα έργα υποδομών, την οικονομική ανάπτυξη μέσα από περιφερειακές και κλαδικές πολιτικές, το περιβάλλον, τη χωροταξία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την Πολιτική Προστασία…»

Συνεπώς, το ήξεραν και μάλιστα δεν έκαναν τίποτα.
Και αυτός και ο κ. Κ. Μπακογιάννης.
Και ο «πολύς» κ. Χαρδαλιάς, που αυτάρεσκα θεωρεί ότι έχει εκπληρώσει το καθήκον του, επειδή χειρίστηκε σωστά μία από τις δεκάδες καταστροφές που πλήττουν ετησίως την χώρα.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί κάθε σοβαρό πολίτη να ενεργεί και να απαιτεί, άμεσα και σε κάθε περίπτωση όλα όσα δικαιούται.
Η ανομία, η κουτοπονηριά, οι πελατειακές σχέσεις, το ψέμα, ο παραγοντισμός, η διαχρονική απάθεια, πρέπει να σταματήσουν τώρα και με κάθε κόστος.
Το Ελληνικό κράτος οφείλει να μεταλλαχθεί σε κράτος Δικαιωμάτων, Δικαίου, προστασίας του Περιβάλλοντος και Ισότητας.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

(Η φωτογραφία είναι από το www.asopichos.gr και αφορά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη, στις 1/7/2020, σε περιοχή που θα γινόντουσαν έργα  υποδομή άδρευσης και περιορισμού των πλημμυρικών καταστάσεων…)

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option