ΔΤ  Για την απώλεια του Αλέκου Σόφη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 25/9/2020
Ώρα:                 18:00

 Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για την απώλεια του Αλέκου Σόφη

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με θλίψη αποχαιρετά τον σπουδαίο άνθρωπο και εμβληματική προσωπικότητα, τον αγωνιστή και οραματιστή, Αλέκο Σόφη.

Ο Αλέκος Σόφης αποτέλεσε έναν από τους σημαντικούς φάρους του αγώνα για Δημοκρατία και υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Νομική επιστήμη, με ταπεινότητα και σεμνότητα.
Μέλος της σπουδάζουσας της ΕΔΑ και των Λαμπράκηδων, ενεργός στο νεολαιίστικο κίνημα,  δημοτικός σύμβουλος από τα μέσα της δεκαετίας του ’60, ενώ το 1967 η δικτατορία τον συλλαμβάνει και ακολουθεί τον δρόμο για την εξορία στη Γυάρο,  η φυλάκιση (Τρίκαλα, Αίγινα, Κορυδαλλός κ.α.) και η πεντάχρονη καταδίκη του, για να βγει από τη φυλακή το 1973.

Ως μέλος της Ανανεωτικής Αριστεράς δεν έλειψε από καμία πολιτική μάχη.
Ο πολιτικός του λόγος αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα διαμόρφωσης της σύγχρονης πολιτικής και ιδιαίτερα της περιοχής της Ηπείρου.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τιμά τους αγωνιστές της Δημοκρατίας και τονίζει ότι την σημερινή εποχή που οι πράξεις υπολείπονται κατά πολύ των λόγων, η απώλεια του Αλέκου Σόφη μπορεί να δημιουργήσει τον απαιτούμενο προβληματισμό για τον επαναπροσδιορισμό του επιθέτου «Αριστερός».

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option