Παλαιστίνη. Για τα γεγονότα στην Τζενίν

Διαμαρτυρία Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος για τα γεγονότα στην Τζενίν. 

Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή ένα ακόμα έγκλημα πολέμου που διέπραξαν οι Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις σε καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων στη Τζενίν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11, συλλαμβάνοντας εκατοντάδες και τραυματίζοντας δεκάδες άοπλους πολίτες ενώ κοιμόντουσαν σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες – ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί!

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίθεση με τουλάχιστον 10 αεροπορικές επιδρομές σε καταυλισμό στην Δυτική Όχθη τη νύχτα της Δευτέρας, συνοδεία δεκάδων τεθωρακισμένων οχημάτων, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές σε σπίτια και δρόμους. Ο καταυλισμός, όπου ζουν περίπου 14.000 πρόσφυγες, αποτελεί στόχο ισραηλινών επιδρομών εδώ και μήνες, όπως και η ευρύτερη περιοχή.

Οι τελευταίες δεκαετίες χαρακτηρίζονται από καθημερινά επεισόδια, αδικαιολόγητους ελέγχους, επιδρομές που υποκινούν οι κατοχικές δυνάμεις, με δεκάδες χιλιάδες να τραυματίζονται σοβαρά, να συλλαμβάνονται σαν να είναι τρομοκράτες και να πεθαίνουν αβοήθητοι. Γιατί φορούν παρωπίδες τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση όταν διαπράττονται εγκλήματα κατά του λαού μας;

Γιατί τους επιτρέπουν να καταστρέφουν τη γη μας;
Γιατί δεν εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα μέτρα προστασίας;
Γιατί υπάρχει τέτοια ανισότητα στην αντιμετώπισή μας;
Δεν είναι πόλεμος αλλά γενοκτονία προς τον παλαιστινιακό λαό!
Ζητάμε την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της διεθνής κοινότητας για να σταματήσουν οι κλιμακούμενες βάρβαρες επιθέσεις προς τον λαό μας και να διαφυλάξουν την ακεραιότητα των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα πατρογονικά εδάφη.

 

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option