ΔΤ ΜΑΖΙ ΔΕΘ – Η συνεργασία ΜΑΖΙ και έχει και μπορεί να δώσει λύσεις

Δελτίο Τύπου

Ημερ.: 15/9/2022
Ώρα: 18:00

ΔΕΘ – Η συνεργασία ΜΑΖΙ και έχει και μπορεί να δώσει λύσεις

Στα πλαίσια της ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου της συνεργασίας ΜΑΖΙ,
που αποτελείται από τα κόμματα της Πράσινης Αριστεράς, της Σοσιαλιστικής Προοπτικής και της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (Ε.ΔΗ.Κ).
Στην συνέντευξη μίλησαν οι πρόεδροι των τριών κομμάτων κκ. Θράσος Φωτεινός/Πράσινη Αριστερά, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης/Σοσιαλιστική Προοπτική και Σταύρος Καράμπελας/Ε.ΔΗ.Κ.
Αμφότεροι εξήραν στις τοποθετήσεις τους ότι το παλαιό πολιτικό σύστημα δεν έχει πια
απαντήσεις και γι’ αυτό γυρνάει γύρω από τον εαυτό του με εσωτερικές αναδιατάξεις.
Απέναντι στον στείρο δικομματισμό, βρίσκονται οι πολίτες. Τα πολιτικά επιχειρήματα που διαμορφώνονται στην βάση της δυναμικής των γκάλοπ, είναι σαθρά και αφορούν μόνο όσους έχουν επιλέξει την τυφλή υποστήριξη.

Ο κ. Θ. Φωτεινός τόνισε: «Είναι ανάγκη και γι αυτό συγκροτήθηκε νέος πολιτικός λόγος, νέο
πολιτικό σχέδιο σε διάλογο με την κοινωνία, που συνθέτει τη συλλογική εμπειρία τόσο της
Αριστεράς και του Σοσιαλισμού όσο και της Οικολογίας στη νέα εποχή.
Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα πολιτικές συνεργασίες που δίνουν νέο περιεχόμενο στην Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Αλληλεγγύη και την ποιότητα ζωής, το δικαίωμα στην Εργασία και προασπίζουν την Δημοκρατία, το Περιβάλλον, την Ελευθερία Έκφρασης και την Ελευθεροτυπία.
Σήμερα, η χώρα ακροβατεί ανάμεσα σε μια αποτυχημένη, επικίνδυνη κυβέρνηση και μια
αμήχανη και χωρίς όραμα και λύσεις, αντιπολίτευση που αδυνατεί να προσφέρει όραμα και λύσεις. Η συνεργασία ΜΑΖΙ και έχει και μπορεί να δώσει λύσεις….»

Ο κ. Γ. Ζαρωτιάδης ανέφερε: «…ΜΑΖΙ βρεθήκαμε, οδηγούμενοι -ες από τις ανάγκες των καιρών, από την καταπίεση των στιγμών, από τη σύμπλευση των ρεαλιστικών όσο και τολμηρών επιδιώξεών μας. ΜΑΖΙ σας καλούμε να συμπορευτούμε στο πλαίσιο ενός μαζικού, κοινωνικού, πολιτικού κινήματος, καταρχάς για το αυτονόητο: τη δημοκρατία, την ισονομία, τη δικαιοσύνη, την εθνική
ανεξαρτησία, την οικουμενική συνεργασία και την ειρήνη, συνάμα με την υπεράσπιση των δικαίων μας. Καταρχάς για το αυτονόητο – και ακολούθως, αμέσως μετά τις πρώτες μας νίκες, για το ιστορικά αναγκαίο και εφικτό: τη συνολική κοινωνική αλλαγή!”

Ο κ. Σ. Καράμπελας επίσης τόνισε: “Από όλη της τη μακρά ιστορική παράδοση, η Ένωση
Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ), επιλέγει ως κεντρική ιδεολογική αναφορά την «πολιτοκεντρική» προσέγγιση της πολιτικής, εμπνεόμενη από το αποτύπωμα του ήρωα βουλευτή της Αλέκου Παναγούλη, υπέρτατου υποδείγματος συμμέτοχου ενεργού δημοκρατικού πολίτη.
Με φιλοσοφία την ιδεολογία του εξελικτικού Δημοκρατικού Σοσιαλισμού επιλέγει το παράδειγμα της συνεισφοράς, αντί του προσπορισμού πολιτικού κέρδους.
Πολιτοκεντρική είναι και η προσέγγισή της έναντι του κράτους, αφού το οραματίζεται να
συμπεριφέρεται/πολιτεύεται στο εσωτερικό και το εξωτερικό με αρχές από τις οποίες εμφορείται ένας υπεύθυνος, συνειδητός, ενεργός πολίτης, χρήσιμος στην κοινωνία και το πολίτευμα.
Η σύμπραξή μας στο πλαίσιο της εκλογικής πλατφόρμας «ΜΑΖΙ», με προοδευτικές δυνάμεις οι οποίες στρατεύονται με εντιμότητα στον αγώνα της πολιτικής ανιδιοτέλειας, ήταν –περισσότερο από ευχή- μια επιδίωξη, που δίνει διέξοδο σε εκείνες και εκείνους τους πολίτες που διεκδικούν το δικαίωμα να βάλουν στην κάλπη ψήφο θετική («υπέρ» και όχι «εναντίον»), την οποία θα λογίζουν ως μια πολυτέλεια που το δημοκρατικό πολίτευμα θα έπρεπε να προσφέρει σταθερά και όχι σπάνια”. Έκλεισε τονίζοντας ενεργός πολίτης σημαίνει να θυμόμαστε την Αρχή ότι Η Ελευθερία περισσότερο από δικαίωμα είναι Καθήκον!»

Γραφείο Τύπου
Μαζί
Αριστεροί Οικολόγοι Σοσιαλιστές Δημοκράτες

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option