ΔΤ 1η Μάη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 1/5/2022
Ώρα:                11:00

1η Μάη

Ο Λαός κουρασμένος και απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα και τα συνεχή κτυπήματα που δέχεται από το 2010 μέχρι και σήμερα, επανάφερε στην εξουσία τη Δεξιά.
Από αυτή του την επιλογή όχι μόνο δεν επωφελήθηκε, αλλά βίωσε και βιώνει καταστροφές και την διαρκή υποβάθμισης της ζωής του.
Όσο πιο γρήγορα την απομακρύνει από τη διακυβέρνηση τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προτείνει ένα Εθνικό Σχέδιο για την Εργασία, που θα προσφέρει ασφάλεια στους εργαζόμενους και θα περιορίζει/μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες μέσα από ένα ισχυρό, οραματικό και θαρραλέο πλαίσιο, που θα έχει ως μοναδικό κριτήριο την βιωσιμότητα των θέσεων απασχόλησης.

Στον αντίποδα της συνεχούς επιδείνωσης της θέσης της εργασίας, η οποία εντάθηκε στην προηγούμενη περίοδο κρίσεως και επαπειλείται ακόμη περισσότερο στην ερχόμενη, προτείνουμε και θα αγωνιστούμε για:
– τη θεσμική ενίσχυση της προστασίας της εργασίας,
– την ενίσχυση των ατομικών και συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων,
– την οικονομικά και κοινωνικά δικαιολογημένη, σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού,
– την βελτίωση των ελέγχων, απέναντι στην υπερ-συγκέντρωση της παραγωγής και της οικονομικής δύναμης,
– την δημιουργία ενός νέου Δημοκρατικού, διεκδικητικού συνδικαλιστικού κινήματος, βασιζόμενου στους νέους προοδευτικούς πυρήνες σωματείων που έχουν δημιουργηθεί, με συμμετοχή και των υπολοίπων υγιών δυνάμεων του εργατικού κινήματος.

Οι πολίτες ακόμη συγκλονισμένοι από την αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης να αναδείξει το εργατικό κίνημα και να φέρει τους εργαζόμενους στο κέντρο των αποφάσεων που αφορούν στην ζωή τους, δείχνουν να έχουν χάσει την πίστη και την ελπίδα τους, ακόμη και για διεκδίκηση.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θέλει να επαναφέρει στην πολιτική την Αριστερή σκέψη και πρακτική και τον Σοσιαλισμό σε κάθε απόφαση.
Επιχειρεί να αποδείξει ότι μπορούμε να σταθούμε απέναντι στον κυνισμό και την αδικία και να διεκδικήσουμε -και να πάρουμε- ότι μας ανήκει.
Για την ζωή και το μέλλον μας, θα αποφασίζουμε εμείς.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

(Δυστυχώς όσα διατυπώσαμε το 2020, ισχύουν στο ακέραιο και σήμερα. Καμία θετική αλλαγή. https://www.prasini-aristera.gr/dt-epithesi-sto-eisodima…/)

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option