ΔΤ Αιγαίο Πέλαγος – “Turkaegean”

Αιγαίο Πέλαγος – “Turkaegean”

Ερωτήματα:
– Γιατί παραχωρήθηκε η ονομασία;
– Τι δεν έπραξαν οι αρμόδιοι;
– Γιατί αμέλησε η κυβέρνηση;
– Κρυφή διπλωματία πάλι;

“…Η Ελλάδα πιστή σε ένα δόγμα που υλοποιείται μέσω παθητικής εξωτερικής πολιτικής, ενώ υιοθετείται στην βάση της επιχειρηματολογίας για Ειρηνική στάση (μονοσήμαντα).
Συνεπώς δεν έχει δυνατότητα να αναβαθμίσει την θέση της στην Διεθνή πολιτική σκηνή, αλλά μόνο να συμμαχεί με τις δυνάμεις που εκτιμά ότι θα κρατήσουν θετική στάση όταν τους ζητηθεί.
Αυτή είναι μία αδιέξοδη πολιτική και οδηγεί την χώρα στην χαμηλή κατηγορία σπουδαιότητας (με τις επιπτώσεις που συνεπάγεται αυτό για το μέλλον της).”
(Απόσπασμα – Θέσεις ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – https://www.prasini-aristera.gr/theseis-geopolitiki-stratigiki-exoteriki-politiki/)

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εκτιμά ότι το θέμα της παραχώρησης της ονομασίας του Αιγαίου Πελάγους είναι εξαιρετικά σοβαρό.
Παρά τον εξωραϊσμό που επιχείρησε η κυβέρνηση – όπως κάνει για όλες τις αποτυχίες της- παραμένει μία συντριπτική διπλωματική ήττα.

Το Αιγαίο ως Πέλαγος, ορίζεται από τις ακτές τις ηπειρωτικής χώρας και συνεπώς δεν μπορεί να εφάπτεται των τουρκικών ακτών (μιας και μεσολαβεί τουρκικός κόλπος ή άλλη τουρκική θάλασσα).
Θεωρούμε ότι η παραχώρηση του ονόματος αποτελεί μέρος της παθητικής, αποτυχημένης και -δυστυχώς- κρυφής διπλωματίας της κυβέρνησης.
Τα τελευταία τρία έτη, η χώρα μας επιδεινώνει διαρκώς την διεθνή θέση της παραχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα, χάνει φίλους και θεωρεί (λανθασμένα) ότι μέσω των εξοπλισμών θα έχει και συμμάχους.
Άλλωστε ούτε καν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας καλύπτει -πολλώ δε μάλλον να μας υπερασπιστεί- σε αυτονόητα θέματα, όπως αυτό της κατοχύρωσης του ονόματος “turkaegean”.

Η κυβέρνηση αυτή μάλλον αγνοεί την Ιστορία της χώρας μας και τις συνέπειες.
Διακατέχεται από έπαρση, εγωκεντρισμό και έχει λανθάνουσες αντιλήψεις περί των σχέσεων.

Οι προπαγανδιστικού τύπου κραυγές και πανηγυρισμοί δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, η οποία αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται στο χειρότερο σημείο των σχέσεων της με τους περισσότερους από τους γείτονές της.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option