ΔΤ Η υποστήριξη της αλλαγής, προϋποθέτει ειλικρίνεια και νέες πρακτικές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 16/10/2023
Ώρα:                17:00

Η υποστήριξη της αλλαγής, προϋποθέτει ειλικρίνεια και νέες πρακτικές

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε μία προσπάθεια να αποδείξει εμπράκτως την διαφορετική πρακτική της στα θέματα συνεργασιών, προέτρεψε στην υποστήριξη υποψηφιοτήτων χωρίς να υπάρξει καμία συνεννόηση με τα κόμματα που τους -τις υποστήριξαν, αλλά ούτε και με τους -τις ίδιους -ες.

Σε πλήρη αντίθεση με την αντιλαϊκή αντίληψη του ΚΚΕ, περί επιλογής λευκού ή άκυρου, προτείναμε να υποστηριχθούν οι υποψήφιοι -ες: Δ. Κουρέτας/ΘεσσαλίαΧ. Δούκας/Αθήνα, Κ. Πελετίδης/Πάτρα, Σ. Ρούσσος/Χαλάνδρι, Γ. Κουτελάκης/Νέα Σμύρνη, Τ. Καφατσάκη/Ζωγράφου.
Όπως αποδείχθηκε οι επιλογές μας συμβαδίζουν απολύτως με το σκεπτικό μεγάλων κοινωνικών ομάδων, που βλέπουν έξω από τα στενά κομματικά περιθώρια και έχουν καταδικάσει το παλαιό πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει στο κέντρο της πολιτικής της αντίληψης την πολιτική διερεύνηση και τις ευρύτερες συνεργασίες, με κύριο στόχο την δημιουργία προϋποθέσεων για την σύγκλιση δημοκρατικών, αριστερών και οικολογικών δυνάμεων.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προσπαθεί και εκθέτει διαρκώς προς τους πολίτες, την καταστροφική και διαλυτική πολιτική της κυβέρνησης, που θέλει και την αυτοδιοίκηση “μπλε” και χειραγωγώντας την να αποτελεί το μακρύ της χέρι που διαιωνίζει το πελατειακό κράτος που οδηγεί την χώρα και την κοινωνία σε παρακμή.

Με έκπληξη ακούσαμε τον κ. Ν. Ανδρουλάκη να λέει “Σήμερα πετύχαμε μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης….“, αλλά και τον κ. Κ. Μητσοτάκη να λέει “Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία…
Ο μεν κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να κρύψει πόσο βιάζεται να αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης μπέρδεψε τις βουλευτικές με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Δυστυχώς και οι δύο, συνεχίζουν να υπηρετούν το πελατειακό, επικοινωνιακό, ψηφοθηρικό κράτος που έφτιαξαν επί δεκαετίες.
Χωρίς κανέναν σεβασμό στους θεσμούς και τους πολίτες, ο ένας άρχισε πάλι να κοκορεύεται και να οικειοποιείται “νίκες” ασχέτως εάν αυτές προέκυψαν από την απλόχερη και ανιδιοτελή στήριξη των προοδευτικών δυνάμεων και ο άλλος εμμονικά επιμένει στην δημιουργία μίας αντιδημοκρατικής δομής ενός συγκεντρωτικού κράτους που θα παίρνει εντολές μόνο από τον ίδιο.

Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ συμμετέχει και πρωτοστατεί σε όλες τις συζητήσεις για την υποστήριξη της πολιτικής αλλαγής.
Με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό στους συμμετέχοντες, προσπαθούμε να προάγουμε τον πολιτικό τρόπο συζήτησης.
Η ανεξαρτησία, η αυτονομία, η ισοτιμία, και η αποφυγή οποιασδήποτε σχέσης και πρακτικής του παρελθόντος, είναι ζητούμενα και ταυτόχρονα διεκδικούμενα.

Προτείνουμε έναν νέο τρόπο πολιτεύεσθαι και αναδεικνύουμε πολιτικές συνεργασίες, ιδέες και προτάσεις που μπορούν να φέρουν κάτι νέο και αισιόδοξο για τους πολίτες.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option