ΔΤ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Από την εκδήλωση «Ευρωεκλογές. Η επόμενη ημέρα»

Δελτίο Τύπου

Ημερ.: 4/6/24
Ώρα:    18:00

Από την εκδήλωση «Ευρωεκλογές. Η επόμενη ημέρα»

Μια ακόμη διαφορετική συζήτηση πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία και οργάνωση της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, στον 3ο όροφο της ΕΣΗΕΑ.
Ένα πραγματικό debate μεταξύ πολιτών και πολιτικών από τον Δημοκρατικό χώρο, με θέμα «Ευρωεκλογές. Η επόμενη ημέρα»
Συμμετείχαν και μίλησαν οι:

  • Στέλιος Κούλογλου – Ευρωβουλευτής – ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
  • Δημήτρης Βερβεσός – Πρόεδρος ΔΣΑ
  • Παντελής Οικονόμου – ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
  • Γιώργος Ιωακειμίδης – Επικεφαλής ΑΤΤΙΚΟY ΚΥΚΛΟY
  • Θράσος Φωτεινός – Προεδρεύων ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους παρευρισκόμενους, που κατέκλεισαν την αίθουσα, είτε να θέσουν ερωτήματα, είτε να τοποθετηθούν πολιτικά και να ανταλλάξουν πραγματικά απόψεις και επιχειρήματα.

Ο κ. Θ. Φωτεινός αναφέρθηκε στους λόγους της εκδήλωσης δηλώνοντας ότι «η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θέλει να ανοίξει την συζήτηση για την επόμενη ημέρα, αλλά με άλλους όρους» καυτηριάζοντας «την εμφανή έλλειψη διάθεσης από τις παλαιές πολιτικές δυνάμεις που διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει την επόμενη ημέρα το πάνω χέρι …. με τον ίδιο όμως τρόπο». Τόνισε δε, ότι «θα πρέπει να πάμε να συζητήσουμε τι θα κάνει τον πολίτη να ελπίζει». Για να γίνει αυτό χρειάζεται να κρατήσουμε τον άξονα «Πολίτης-Κοινωνική Δικαιοσύνη-Περιβάλλον».  Βεβαίως το ίδιο κακόγουστο αστείο συνεχίζεται. Γίνονται εκλογές χωρίς να συζητάμε τίποτε για κανένα θέμα. Έτσι ο πολίτης απομακρύνεται. Ταυτόχρονα οι ολιγάρχες διαμορφώνουν μία δύσκολη έως απαράβατη καθημερινότητα για τον πολίτη. Είμαστε σε παρακμή, ενώ η Ευρώπη είναι σε αποσύνθεση και κατάντησε αντί Ενωμένη Ευρώπη, Ευρώπη της Γερμανίας.

Ο κ. Σ. Κούλογλου τόνισε την ατμόσφαιρα πολέμου που επικρατεί πλέον στην Ευρώπη που φέρνει αύξηση των εξοπλισμών σε βάρος των κοινωνικών δαπανών, με τεράστιες αλλαγές στην παιδεία, την υγεία και σίγουρα την στέγαση. Έτσι δημιουργείται οργή και αγανάκτηση που θρέφει την ακροδεξιά και απειλεί ξανά την Ευρώπη.

Ο κ. Γ. Ιωακειμίδης επεσήμανε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση χρησιμοποιείται από την κεντρική κυβέρνηση σαν αποδιοπομπαίος τράγος, φορτώνοντάς της όλες τις αποτυχίες της. Οι ΟΤΑ έχουν περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις, ενώ έχει συρρικνωθεί κατά 30% το προσωπικό. Παρόλα αυτά η αυτοδιοίκηση πρέπει να στρατευτεί πρώτη στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και να πάρει μέτρα για την προστασία όλων.

Ο κ. Δ. Βερβεσός καυτηρίασε το έλλειμμα  δικαιοσύνης για θέματα που αφορούν στα θέματα υψηλής πολιτικής της Κυβέρνησης. Τόνισε ότι η Κυβέρνηση ελέγχει τη δικαιοσύνη όχι μόνο με την αρμοδιότητα που διατηρεί για τους διορισμούς των προέδρων των ανώτατων δικαστηρίων, κάτι που έχει επισημανθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και με τον διορισμό των συνταξιοδοτημένων ανώτατων δικαστικών ως προέδρους στις περισσότερες ανεξάρτητες αρχές της χώρας.

Ο κ. Π. Οικονόμου προέβαλλε στην παρέμβασή του το περιεχόμενο των θέσεων με τίτλο «Συμμετέχω-Αξιώνω. Πριν και μετά τις ευρωεκλογές» και τόνισε την πιο αξιόλογη πρόταση που περιέχει, σχετική με το Ευρωομόλογο των Νέων σαν μέσον χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Νεολαίας και καταπολέμησης της υπογεννητικότητας και της αφαίμαξης εγκεφάλων brain drain στην οποία επιδίδονται οι ΗΠΑ από τη δεκαετία του 60. Μίλησε για την ανάγκη διαχωριστικής γραμμής με το κατεστημένο, το οποίο επιμένει στο «μια από τα ίδια».

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Video από όλη την συζήτηση: https://www.prasini-aristera.gr/actavista_event/euroekloges-h-epomeni-imera/

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option