ΔΤ Ούτε ο «Αττίλας» θα ξεχαστεί, ούτε οι προδότες

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 20/7/2023
Ώρα:                10:00

Ούτε ο «Αττίλας» θα ξεχαστεί, ούτε οι προδότες

Κάθε χρόνο, στις 20η Ιουλίου, θα έπρεπε το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα και την Κύπρο να στοχάζετε και να κάνει την αυτοκριτική του.
Όχι μόνο διότι η χώρα υπέστη την μεγαλύτερη ήττα της σύγχρονης ιστορίας της, αλλά διότι και αυτή η ήττα προέκυψε μετά από προδοσίες και πραξικοπήματα, από ανθέλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς.

Αυτή η ημέρα αποδεικνύει ότι οι εθνικοπατριωτικές κραυγές, δεν αποτελούν ένδειξη πατριωτισμού, διότι σχεδόν πάντα γίνονται από άτομα ιδιοτελή, που δεν πιστεύουν στην Δημοκρατία.
Άτομα μαριονέτες των ξένων δυνάμεων που θέλουν να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Δυστυχώς το έγκλημα που διαπράχθηκε πριν από 49 χρόνια, όχι μόνο συνεχίζει να μένει ατιμώρητο, αλλά έχει παγιοποιήσει τόσο την κατάσταση που ακόμη και αυτοί που το υπέστησαν άρχισαν να σκέπτονται και δρουν συγκαταβατικά, παραχωρητικά, αδύναμα.

Επί κυβερνήσεων Κ. Μητσοτάκη, αρχίσαμε να βλέπουμε το μέγεθος των παραχωρήσεων, που απορρέουν από την μειωμένη ισχύ της χώρα μας κατά τα τελευταία έτη.
Από το “ψυχολογικό θέμα των Κυπρίων» του κ. Δένδια, την συμφωνία σε αμοιβαία υποστήριξη με την Τουρκία σε θέσεις κλειδιά σε Συμβούλιο Ασφάλειας ΟΗΕ και Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), έως το απαράδεκτο της αντικατάστασης (στους χάρτες του ΝΑΤΟ) του ονόματος της Κύπρου από τις γεωγραφικές συντεταγμένες της (!), είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει θέσει την ατζέντα των ΗΠΑ πολύ πιο μπροστά από την ατζέντα των διεκδικήσεων του Ελληνισμού.

Η Κύπρος όμως είναι μία χώρα που κοσμεί την παγκόσμια Διεθνή σκηνή, με τις ρεαλιστικές διπλωματικές πρακτικές της και την πολιτική της στάση.
Κανείς δεν θα συμφωνήσει ΠΟΤΕ στην διχοτόμησή της.
Κανείς δεν θα ξεχάσει ούτε τον “Αττίλα”, ούτε τους προδότες, αλλά και ούτε τις συνθήκες που επέτρεψαν να γίνει κάτι τέτοιο.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι συντεταγμένη πολιτική δύναμη και υποστηρίζει την εθνική θέση για την Κύπρο δηλαδή την λύση της Δικοινοτικής, Διζωνικής, Ομοσπονδίας, στην βάση του ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option