ΔΤ Συνάντηση ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερ.:   16/12/2021
Ώρα:      15:00

Συνάντηση ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ

Εποικοδομητική συνάντηση είχαν, ο προεδρεύων της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κ. Θράσος Φωτεινός και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και του Οργανωτικού Συμβουλίου της παράταξης κ. Ηλίας Μηλιώτης, με την Πρόεδρο της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. κα. Π. Καλαποθαράκου.
Στην συνάντηση αναπτύχθηκαν εκατέρωθεν υποστηρικτικοί προβληματισμοί, αντίστοιχοι με αυτούς που εκφράζονται στην Κοινή Δήλωση των 293 Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (https://www.ekpizo.gr) σχετικά με το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που:

  • δεν ενισχύει ή υποστηρίζει την ανάπτυξη της ΚτΠ, αλλά αντιθέτως απουσιάζει πλήρως η διάθεση δημιουργίας πλαισίου εμπιστοσύνης και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των ΟΚοιΠ και του κράτους,
  • δεν έχει καμία αναφορά σε υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους φορείς,
  • δεν επιλύει, αλλά αντίθετα ενισχύει την ήδη περίπλοκη γραφειοκρατία
  • εισάγει/επιβάλλει ευρύτατους περιορισμούς αμιγώς τιμωρητικού χαρακτήρα, αποκλείοντας τις Οργανώσεις της ΚτΠ που μάχονται για την αποϊδρυματοποίηση και επανένταξη των ατόμων στην κοινωνία.

Για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου είναι μοναδικός αρωγός στον κοινωνικό μετασχηματισμό και στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Η ανάδειξη και ενίσχυση του τρίτου τομέα, της Κοινωνικής Οικονομίας (όπως αυτή βρίσκει έκφραση μέσα από τη δράση, την πολυμορφία και την πολυφωνία της Κοινωνίας των Πολιτών), δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να εκφραστούν οι αξίες της ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ατομικής και συλλογικής αυτονομίας, προστασίας του περιβάλλοντος, ενίσχυσης του καταναλωτικού κινήματος.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματά  τους και συνυπογράφει την Κοινή Δήλωση των 293 Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option