ΔΤ Το νέο πλιάτσικο αρχίζει την 1/1/22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερ.: 10/12/21
‘Ωρα:    15:00

Το νέο πλιάτσικο αρχίζει την 1/1/22

Νέοι άνθρωποι με αβέβαιο μέλλον.
Βγαίνουν στην αγορά εργασίας σε ένα περιβάλλον τυχοδιωκτισμού από τις μεγάλες εταιρίες που επιβάλλουν μισθούς, δικαιώματα, συνθήκες εργασίας.

Η κυβέρνηση της καταστροφής της Υγείας, της Εργασίας, της Ασφάλισης, στέλνει το μήνυμα στους ιδιώτες διαχειριστές των ασφαλιστικών μας εισφορών, ότι για τα επόμενα 35 χρόνια (που θα δοθούν οι πρώτες επικουρικές συντάξεις) μπορούν να κερδοσκοπούν από τα χρήματα των εργαζομένων.

Ονομάζει «επενδυτικό κουμπαρά» τις εισφορές της επικουρικής σύνταξης, χωρίς να έχει διασφαλίσει ότι αυτόν τον «κουμπαρά» θα τον καρπωθεί αυτός που τον γεμίζει.
Τουναντίον για 35-45 χρόνια θα τον καρπούνται αυτοί που θα τον διαχειρίζονται.

Το Θατσερικού τύπου κρατικό πλιάτσικο, είναι αποτέλεσμα των νοσηρών πολιτικών αντιλήψεων της ΝΔ και της κυβέρνησης που την απασχολεί η ευημερία των μεγάλων εταιριών και όχι των πολιτών της χώρας.

Συνεχίζει να επενδύει στο γεγονός ότι 1.599.632 (65%) συνταξιούχοι λαμβάνουν συντάξεις πείνας από 470€ έως 580€ (καθαρά) και αυτό τους καθιστά ευάλωτους  να μιλήσουν, να διεκδικήσουν, να φωνάξουν.
Η συνταξιοδοτική φτώχεια είναι συνέπεια των συντηρητικών πολιτικών, της 11ετούς οικονομικής (και όχι μόνο) επιτήρησης, καθώς επίσης και της απαγόρευσης της αύξησης των συντάξεων (έως τον Δεκέμβριο 2022, ν. 4475/2017 (άρθρο 3).

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ υπερασπίζεται το δικαίωμα των Πολιτών για αξιοπρεπή διαβίωση, ως αναγκαία συνθήκη για τη διασφάλιση της συνεκτικότητας της κοινωνίας, χωρίς φόβο να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Για να προκύψει αυτό απαιτείται ένα Εθνικό Σχέδιο για την Εργασία, που θα προσφέρει ασφάλεια στους εργαζόμενους και θα περιορίζει/μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες μέσα από ένα ισχυρό, οραματικό και θαρραλέο πλαίσιο, που θα έχει ως μοναδικό κριτήριο την βιωσιμότητα των θέσεων απασχόλησης, καθώς επίσης και της Ασφάλισής τους.
Η ευημερία των πολιτών είναι το μοναδικό  ζητούμενο.

 

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option