ΔΤ EU Nature Restoration Law

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 13/7/2023
Ώρα:                11:00

EU Nature Restoration Law

Παρά τη μεγάλη σημασία της για το κλίμα, τη βιοποικιλότητα και όλους εμάς, το 80% της Φύσης στην Ευρώπη βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση!
Η απώλεια της βιοποικιλότητας και η κλιματική κατάρρευση θέτουν σε πραγματικό κίνδυνο την επιβίωση του πλανήτη μας και της ίδιας της ανθρωπότητας.

Γι αυτό και οι αγώνες για έναν ισχυρό νόμο της ΕΕ για την αποκατάσταση της φύσης είναι διαρκείς και συνεχώς πιο έντονοι, παρά την λυσσώδη αντίσταση των οικονομικών συμφερόντων και των κολαούζων πολιτικών που τα στηρίζουν.

Η νομοθετική πρόταση για την αποκατάσταση της Φύσης, γνωστή και ως EU Nature Restoration Law, έθεσε ως στόχο την -κατ’ ελάχιστον- αποκατάσταση του 20% των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών της ΕΕ έως το 2030 καθώς επίσης και την επαναφορά σε καλή κατάσταση όλων των οικοσυστημάτων που χρήζουν αποκατάστασης έως το 2050.

Τώρα πια έχουμε τον πρώτο πανευρωπαϊκό νόμο που θέτει νομικά δεσμευτικούς στόχους για την αποκατάσταση της Φύσης και μπορεί να βάλει άμεσα την υποβαθμισμένη φύση της ΕΕ σε μια πορεία ανάκαμψης.
Είχαμε μία ιστορική ευκαιρία (μάλλον από τις τελευταίες) να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον μας, προτού η Φύση αλλοιωθεί για πάντα.

Δυστυχώς οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τα συμφέροντα, όπως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και φυσικά η ΝΔ, μαζί με ακροδεξιούς και συντηρητικούς, καταψήφισαν τον νόμο.

Οι δημοκρατικές και πράσινες δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου στοιχήθηκαν πίσω από ένα σκοπό, την ψήφιση του νόμου και τον πέτυχαν.
Η νίκη αυτή αποτελεί ελπίδα και ίσως οδηγό για τις πολιτικές εξελίξεις στο μέλλον.
Σίγουρα όμως αποδεικνύει την πίστη των βουλευτών της ΝΔ, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των φίλων του πρωθυπουργού.

Μπράβο σε όλες -ους που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option