ΔΤ Γ. Φλωρίδης. Ο σοφός και η αλαζονεία του

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 27/12/23
Ώρα:                14:00

Γ. Φλωρίδης. Ο σοφός και η αλαζονεία του

Από το 2001 που έσωσε με τις πολιτικές του αντιλήψεις τον Αθλητισμό και συνέχιζε να βοηθάει την χώρα (2001-2003) από την θέση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας (με την άνθηση του Χρηματιστηρίου), φτάσαμε στο 2023 που επιχειρεί -ως μέλος της Δεξιάς πια κυβέρνησης- να συνεχίσει την καταστροφή της χώρας, με ένα νόμο που ακόμη και οι φιλικά διακείμενοι δεν μπορούν παρά να παραδεχθούν ότι πρόκειται περί επίδειξης δεξιάς αντι-δημοκρατικής επιβολής.
Το δικαίωμα αυτό, του το παρέχει η ομάδα των 158 βουλευτών, που θα ψηφίσει ότι και να έρθει προς ψήφιση στην Βουλή.
Η αίσθηση βοναπατρισμού, αύξησε την αλαζονεία του και τώρα είμαστε μπροστά στην πιθανότητα της υιοθέτησης ενός φασίζοντος τρόπου απονομής της Δικαιοσύνης.
Η θερμότατη δε, όψιμη υποστηρίκτρια των απόψεών του, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Ι. Κλάπα, επιβάλλεται να αποδείξει στο άμεσο μέλλον, με πράξεις, ότι η ταύτιση των απόψεών της με τον υπουργό, είναι συμπωματική και καθαρά νομική. Καμία δε συζήτηση δεν έχει γίνει, διότι η Δικαιοσύνη -κατά το Σύνταγμα- πρέπει να λειτουργεί Ανεξάρτητα και αυτό το σέβονται και το διαφυλάττουν και οι δύο θεσμικοί παράγοντες.

Σχεδόν σύσσωμοι οι Καθηγητές ΑΕΙ, η συντριπτική πλειοψηφία των Επιστημόνων του κλάδου, η Νομική Σχολή, οι Δικαστικοί, σχεδόν όλοι  οι Δικηγόροι, σίγουρα όλες οι Θεσμικές οργανώσεις, μάλλον έχουν άδικο. 
Ο κ. Φλωρίδης γνωρίζει καλύτερα και για αυτό θα πρέπει να σιωπήσουν.

Ορισμένες από τις “καινοτόμες μεταρρυθμίσεις” της φασίζουσας κυβέρνησης είναι οι εξής:
– Σαφώς συρρικνωμένες έδρες, άρα και έλλειψη απόψεων για την διασφάλιση της απονομής δικαίου.
– Οι έδρες δεν θα μπορούν εν τοις πράγμασι να εφαρμόσουν συνταγματικά καθήκοντα (αναλογικότητα ποινών, προφορική εξέταση μαρτύρων, δικανική κρίση με βάση και την προσωπικότητα του ανθρώπου και ανάλογη ποινική μεταχείριση).
– Υποχρέωση να καταδικάζουν με βάση τις νέες μεγάλες ποινές χωρίς έλεος, χωρίς μετατροπή, χωρίς αναστολή (από τον πρώτο βαθμό).
– Κατάργηση της αυτοπρόσωπης παρουσίας κρίσιμων μαρτύρων, συρρίκνωση των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων, κατάργηση της ενδιάμεσης κρίσης, αλλοίωση της δικαστικής έδρας πρώτου και δευτέρου βαθμού
Για τους Ανήλικους δε, τα πράγματα είναι πραγματικά τραγικά, με δεδομένο ότι εξισώνονται πλήρως με τους Ενήλικους!
Και τυπικά προωθείται η πλήρης κατάργηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία ορίζει ότι η κράτηση ενός παιδιού θα πρέπει να αποτελεί έσχατο μέτρο.
Παρά το γεγονός ότι οι στοιχειώδεις κανόνες των Ηνωμένων Εθνών για την απονομή δικαιοσύνης σε Ανηλίκους προβλέπουν ρητά ότι «η στέρηση της προσωπικής ελευθερίας δεν επιβάλλεται, εκτός αν ο ανήλικος κηρύχθηκε ποινικά υπεύθυνος για σοβαρή πράξη βίας κατ’ άλλου προσώπου ή για κατ’ επανάληψη τέλεση άλλων σοβαρών εγκλημάτων και αν δεν υπάρχει άλλη κατάλληλη απάντηση» και ότι “ο ποινικός εγκλεισμός των ανηλίκων οδηγεί  στον στιγματισμό και στην περιθωριοποίηση, με αποτέλεσμα πολλές φορές την υποτροπή….” η κυβέρνηση της κατάλυσης του Συντάγματος θεωρεί ότι όλα αυτά είναι ανοησίες, διότι έχει την γνώση να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και σωφρονισμού, ώστε να η κοινωνία να γίνει καλύτερη…

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει επιστήσει την προσοχή των πολιτών στα θέματα Δημοκρατίας, που βάλλονται διαρκώς από αυτή την κυβέρνηση.
Θεωρούμε ύψιστο πρόβλημα τον διαρκή εναγκαλισμό της Εκτελεστικής με την Δικαστική εξουσία, που αποτέλεσμα έχει την σταδιακή αλλοίωση του πνεύματος και του γράμματος του Συντάγματος και προφανώς την εξάλειψη των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.

Ο σεβασμός των θεμελιωδών κανόνων του ποινικού δικονομικού δικαίου είναι ο πυρήνας της δίκαιης δίκης.
Η φθηνή επιχειρηματολογία περί επιτάχυνσης της ποινικής διαδικασίας, είναι απαράδεκτο να επιχειρείται με θυσία θεμελιωδών δικαιωμάτων, διεκπεραιωτικές διεξαγωγές δικών και περιορισμό του ρόλου του δικηγόρου, αλλά με καλύτερη οργάνωση και εξειδίκευση διωκτικών και ανακριτικών αρχών, αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και βελτίωση των υποδομών.

Το σχέδιο νόμου για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ανήκει στο “καλάθι των αχρήστων”.
Είναι αναγκαία νομοπαρασκευαστική επιτροπή υψηλού κύρους που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Κράτους Δικαίου.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option