ΔΤ ΚΟΡΙΝΘΙΑ  Για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλογερογιάννη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερ.:   8/6/2021
Ώρα:      16:00

 Για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλογερογιάννη

Στρατόπεδο Καλογερογιάννη (6ο  Σύνταγμα Πεζικού).
«Τσιμέντο να γίνει;» ή πάρκο ζωής για την πόλη μας, αλλά και για ολόκληρη την Κορινθία;

Η αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλογερογιάννη είναι ένα μείζον θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια όλους τους δημότες της πόλης μας, αλλά και της Κορινθίας γενικότερα.
Η Δημοτική Αρχή δυστυχώς επέλεξε  να συμφωνήσει με το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) για την δημιουργία συγκροτήματος κατοικιών (δηλαδή για μια μικρή πόλη ελίτ) στο μεγαλύτερο μέρος του στρατοπέδου, καταστρέφοντας μάλιστα χώρους όπως το γήπεδο, την μοναδικής αρχιτεκτονικής εκκλησία και των περισσοτέρων κτηριακών υποδομών που υπάρχουν.
Η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου (6/6/2022) που περιορίζει το ύψος των κατοικιών από τα 12 μ. σε 7,5 μ. και η διάσωση του γηπέδου, δυστυχώς δεν μπορούν να εξωραΐσουν την καταστροφή.

Η Κόρινθος είναι (μάλλον) η μοναδική πόλη της Ελλάδας που στερείται τόσο πολύ ελεύθερους χώρους και πράσινο.
Η δημιουργία πάρκου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής, είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ στηρίζει την πρόταση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κορινθίας, όπως αυτή κατατέθηκε στον χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας, στις 5/5/2022.
Το στρατόπεδο Καλογερογιάννη πρέπει να παραχωρηθεί στον Δήμο και τους πολίτες, χωρίς ανταλλάγματα και οικονομικές συναλλαγές.
Η αξιοποίησή του να γίνει προς όφελος των πολιτών.
Με την αξιοποίηση των υπαρχουσών κτηριακών υποδομών μπορεί να λυθεί και το πρόβλημα των διάσπαρτων υπηρεσιών (Δημοτικών, Περιφέρειας, Πανεπιστήμιο) και να γίνει αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης μας.

Ως ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλούμε τους φορείς, τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της περιοχής να αφυπνιστούμε ενάντια σ’ όλους αυτούς που απεργάζονται σχέδια σε βάρος των πολιτών και της ποιότητας της ζωής μας.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option