ΔΤ Κυβέρνηση των καταστροφών και της επικοινωνίας

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία:  22/11/2023
Ώρα:                 18:00

Κυβέρνηση των καταστροφών και της επικοινωνίας

Άλλη μία παράσταση, με υψηλού επιπέδου υποκριτική.
Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης των καταστροφών κατέφυγε -και πάλι- σε επικοινωνιακές κορώνες, ώστε να κρύψει τον ανεύθυνο χαρακτήρα του και την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών πρακτικών του.

Χιλιάδες στρέμματα πλημμύρησαν στην Θεσσαλία, ανεκτίμητης αξίας δάση χάθηκαν στον Έβρο, χιλιάδες ζωές καταστράφηκαν.

Αυτός αμετανόητος για όσα συμβαίνουν από το βήμα της Βουλής συνέχισε να προσβάλει την νοημοσύνη μας.
Αναλύοντας την κατάσταση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο της κλιματικής κρίσης“, γεγονός απολύτως αναληθές και ανακριβές δεδομένου ότι η κλιματική κρίση επηρεάζει  ανεξαιρέτως όλες τις χώρες του πλανήτη και δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα.
Μίλησε για “χρόνιες παθογένειες” προφανώς για να μεταφέρει τις ευθύνες και στις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Θέλουμε να του θυμίσουμε ότι 50 χρόνια από το 1974 έως σήμερα, η ΝΔ έχει κυβερνήσει τουλάχιστον τα 25 έτη και ως εκ τούτου είναι απολύτως και αντικειμενικά υπεύθυνη για όλες τις παθογένειες του κράτους και του συστήματος που έχει δημιουργηθεί.
Μίλησε για το “πρωτοπόρο 112” όταν όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα που δημιούργησε στις πυρκαγιές, τόσο από την πολλές φορές αδικαιολόγητη χρήση του, όσο και από την μη αποδοχή του από κατοίκους που έχαναν τα σπίτια τους.
Θυμήθηκε ότι “πρέπει να συνεργαστεί με τους επιστήμονες“, οι οποίοι φώναζαν απεγνωσμένα ώστε π.χ. να μην καταργήσει τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ή τον ενημέρωναν για τα προβλήματα των Λιμνών, των Υδάτων και της Διαχείρισής τους.
Φυσικά δεν θα συνεργαστεί με κανέναν επιστήμονα -εκτός από τους δικούς τους- όπως πράττει εδώ και 4 χρόνια, διότι οι υπουργοί του έχουν πολιτική εντολή να παραχωρήσουν και άλλες εκτάσεις στα βουνά σε φίλους, να δώσουν άδειες και να μπουν μπουλντόζες σε ρέματα (για να γίνουν δρόμοι) όπως το Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας.

Κάνει τον ευαίσθητο, ώστε να μειώσει την οργή και την θλίψη όσων καταστράφηκαν.
Η κυβέρνηση των συνεχών καταστροφών, συνεχίζει την άθλια πρακτική της να μετατοπίζει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, στους ίδιους τους πολίτες και τώρα στην Γη, στο παρελθόν και γενικότερα στο “κακό μας ριζικό”.
Το πρόβλημα όμως είναι οι ίδιοι και οι πολιτικές τους, που φέρνουν σήψη και διαρκείς καταστροφές.
Πριν λίγους μήνες πρότεινε για τις καταστροφές στον Έβρο, ως μέτρα στήριξης:

  • το ντροπιαστικό Evros Pass
  • την αναδάσωση 165 χιλ. στρ. σε 2 χρόνια, ενώ έχουν καεί πάνω από 1,2 εκατ. στρ.
  • τους «αναδόχους» για την αναδάσωση, δηλαδή τους φίλους του που θα τους δώσει χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησής του, υπονόησε τότε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο χωρίς βεβαίως να πει λεπτομέρειες, διότι απλά δεν μπορεί να θυμηθεί πότε λέει ψέματα και πότε αλήθεια.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εκτιμά ότι η χώρα έχει ανάγκη από σημαντικές δομικές αλλαγές, προκειμένου να ξεπεράσει την διαρκή κρίση στη οποία βρίσκεται.
Οι πολιτικές τους σπαταλούν τους πόρους της χώρας -οικονομικούς και φυσικούς- διότι δεν έχουν σχέδιο βιωσιμότητας και αειφορίας, όπως δεν μπορούν να δημιουργήσουν καμία προστιθέμενη αξία στην εθνική οικονομία για τους πολίτες.
Η αντίληψή τους είναι παρωχημένη και απορριπτέα.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option