ΔΤ ΜΑΓΝΗΣΙΑ Με τον νόμο Χατζηδάκη, αιολικό πάρκο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 15/12/22
Ώρα: 10:00

Με τον νόμο Χατζηδάκη, αιολικό πάρκο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Βασιζόμενοι στον περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για μία ακόμη φορά δίνει άδεια τοποθέτησης 16 ανεμογεννητριών στην περιοχή Μαυροβούνι του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η χαρακτηρισμένη Natura περιοχή δεν φαίνεται να είναι εμπόδιο στα σχέδια των επιχειρηματιών, που τόσο εύκολα αποκτούν εγκρίσεις από άριστους λειτουργούς.

Ούτε φυσικά οι αρνητικές αντιδράσεις που εκφράζονται από τις αποφάσεις των συμβουλίων Καναλίων, Κεραμιδίου, Ρήγα Φεραίου, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικές με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η ΡΑΕ προχωράει στην έγκριση δημιουργίας του αιολικού πάρκου παραβιάζοντας αρχές, διατάξεις αλλά και τη θέληση της τοπικής κοινωνίας.

Η συζήτηση περί ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού μάλλον αποτελεί πολύπλοκη ιδέα -και μάλιστα προεκλογικά- με αποτέλεσμα την διαρκή υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής μας, λόγω των εγκλημάτων που πραγματοποιούνται συνεχώς σε βάρος του.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εξαπάτησε τους πολίτες με μεγαλοστομίες, υπεροψία, διαρκή ψέματα, αντιδημοκρατικά και αντιλαϊκά μέτρα, καταστροφές του περιβάλλοντος και μη προστασία του Δημόσιου συμφέροντος.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και η συνεργασία ΜΑΖΙ, καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της Μαγνησίας, την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών να δυναμώσουν τον αγώνα τους με στόχο να σταματήσει κάθε επιτήδειο επιχειρηματία, πολιτικό, δημόσιο λειτουργό που οι αποφάσεις του (έμμεσα ή άμεσα) πλήττουν το Δημόσιο Συμφέρον και καταστρέφουν το Περιβάλλον.

Όχι στα Αιολικά Πάρκα χωρίς Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΜΑΖΙ Μαγνησίας

 

 

                               

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option