ΔΤ Μαγνησία Συνάντηση με φορείς της Λίμνης Κάρλας

Δελτίο Τύπου – ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ημερομηνία: 11/6/22
Ώρα:                12:00

Συνάντηση με φορείς της Λίμνης Κάρλας

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Μαγνησίας συναντήθηκε με φορείς της Κάρλας.

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Παντελή Μαστρογιάννη, Μάνο Αρκά Κολέτσο και Στέλιο Λημνιό παρουσίασαν την πρόταση της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την Μαγνησία με τους 5 άξονες.
Ακόμη παρουσίασαν τη θέσεις για την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης όπως επιδίωκε από το 2013 η ΝΔ και την ένταξή του στον ενιαίο φορέα διαχείρισης, άκρως συγκεντρωτικό Αθηνοκεντρικό σχήμα.
Σε εποχές αποκέντρωσης το Ελληνικό κράτος λειτουργεί …. άκρως συγκεντρωτικά για να έχει τον έλεγχο αλλά δεν ξέρουμε εάν μπορεί να προστατευθεί η περιοχή της που καλύπτει τεράστια έκταση.

Από τον προϊστάμενο της Μονάδας διαχείρισης επισημάνθηκαν τα κατ΄ αυτόν κύρια προβλήματα που είναι το ανεπαρκές προσωπικό με κύριο καθήκον την φύλαξη, η μη λειτουργία του συλλεκτήρα Σ1, οι συσκευασίες των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν οι αγρότες και οι δυσκολίες στη διαχείριση του νερού που συνδυάζεται με την διαχείριση της ποιότητας των καλλιεργειών στη περιοχή.

Η Μονάδα διαχείρισης με περιοχή ευθύνης τα Άγραφα, τα Γρεβενά, τον Αχελώο και την Κάρλα…. είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στο έργο της.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. (Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας) κ. Γκανάτσιο ο οποίος μίλησε για έργο που έμεινε ανολοκλήρωτο, για τις αποζημιώσεις που δεν δόθηκαν ποτέ στους ψαράδες και στους μικροκαλλιεργητές για έργο που έγινε με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμη πρόβλημα υπάρχει με τον συλλεκτήρα Σ3 ο οποίος δεν φέρνει νερό στη λίμνη, ενώ πρότεινε να υπάρξει εναλλακτική υδροδοσία από το φράγμα της Γυρτώνης.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στηρίζει όλους όσους προσπαθούν για την προστασία και ανάπτυξη της Κάρλας, σε επίπεδο περιβαλλοντικό, αναπτυξιακό, αθλητικό, πολιτιστικό.
Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας είναι ίσως το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο που έγινε ποτέ στην χώρα μας.
Για την ευρύτερη περιοχή είναι εξαιρετικά σημαντικό για την όποια ανάπτυξη υπάρξει μια που θα πρέπει να είναι από τους κύριους παράγοντες που θα επηρεάσουν τους σχεδιασμούς αλλά θα επηρεάσουν σίγουρα τις επιπτώσεις.
Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να έχουν λόγο για την διαχείριση και την συντήρηση της Λίμνης Κάρλας, έχοντας συμπαραστάτες τους ειδικούς από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και όλη την τοπική κοινωνία, που ξέρει ότι συμβαίνει στην Κάρλα επηρεάζει και το Πήλιο, τον Βόλο, τον Παγασητικό.
Επηρεάζει εν τέλει την ποιότητα ζωής και υγείας όλων μας.

Συντονιστικό
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Μαγνησίας

 

     

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option