ΔΤ ΜΑΖΙ Η συνεργασία MAZI συνεχίζει αδέσμευτη και ανεξάρτητη

Δελτίο Τύπου

Ημερ.:   5/5/2023
Ώρα:      12:00

Η συνεργασία MAZI συνεχίζει αδέσμευτη και ανεξάρτητη

Αγαπητοί /ες φίλοι /ες και σύντροφοι /σες,
τα κόμματά μας ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους, για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ως εκλογικός συνασπισμός κομμάτων ΜΑΖΙ.
Ήταν/είναι μια σημαντική πολιτική πράξη που προέκυψε από την διαρκώς αυξανόμενη δυναμική μας.

Τα ψηφοδέλτιά μας απαρτίζονται από μέλη και φίλους και συγκροτούν ένα πλήρες και πανελλαδικό ψηφοδέλτιο.

Η συνεργασία ΜΑΖΙ προσπαθεί καθημερινά, δια της πρακτικής της, να δώσει μια διαφορετική επιλογή στον Ελληνικό λαό.
Στην πορεία μας πραγματοποιήσαμε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, παρουσία των προέδρων της Συνεργασίας στη ΔΕΘ, το Βόλο, τα Ιωάννινα και την Λάρισα, δεκάδες διαδικτυακές και μη συζητήσεις, συνεχείς δράσεις για θέματα Περιβάλλοντος και Δημοκρατίας, συμμετοχές σε κινήματα και Φόρουμ.

Μια πορεία που θα συνεχιστεί μέχρι να γίνει κτήμα όλων ότι υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος για τη Συνεργασία των κομμάτων.
Να γίνει κτήμα ότι υπάρχει μια διαφορετική πρόταση για την διακυβέρνηση της Χώρας, μακριά από το παλιό ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα και κομματικό κατεστημένο.
Μια πρόταση που εμπεριέχει διαφορετική νοοτροπία για την πολιτική πρακτική.

Η Συνεργασία μας έχει τα πολιτικά εφόδια να συμμετέχει στην πολιτική ζωή του τόπου και να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις.

 Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, όλοι ΜΑΖΙ, όπως κάνουμε πάντοτε.

Στην πορεία αυτή προκύπτουν και αντιξοότητες που αποτελούν επιπλέον εμπόδια.
Οι επιλογές για τον τρόπο οργάνωσης των εκλογών, από την καταστροφική και αντιδημοκρατική κυβέρνηση, δημιούργησε επιπρόσθετα θέματα.
Αντί να παροτρύνουν περισσότερους Έλληνες να συμμετέχουν, πραγματοποιούν αποκλεισμούς για τεχνικούς λόγους. Η πολιτική τους αντίληψη απέχει από το να χαρακτηριστεί δημοκρατική.

Εκτός των υπολοίπων, η Δημοκρατία μας φαίνεται να είναι ένα σπορ για πλούσιους και για πολλούς που είναι έτοιμοι να αποδεχθούν πολιτικές δουλείες.
Προφανώς η συνεργασία ΜΑΖΙ, της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με την ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, δεν είναι από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις.

Τα κόμματα της Βουλής που χρηματοδοτούνται αφειδώς και προβάλλονται στα ΜΜΕ ώστε να ανανεώσουν την παρουσία τους στην επόμενη Βουλή, βρίσκονται σε προνομιακή θέση με τα υπόλοιπα κόμματα που προσπαθούν να μπουν σε αυτήν.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι βαθύτατα αντισυνταγματική και αντίθετη επί της ουσίας και του πνεύματος του άρθρου 29, παρ.2 του Συντάγματος (….τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το Κράτος για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες, όπως νόμος ορίζει).
Το κράτος είναι λάφυρό τους και κουρελιάζουν όλες τις αρχές και τους θεσμούς, στον βωμό της κομματικής αθανασίας, δηλαδή το παλαιό κομματικό κατεστημένο διαιωνίζεται.

Το αμαρτωλό υπουργείο αποφάσισε:

  • να μην διευκολύνει τους πολίτες σε συμμετοχή, δημιουργώντας τεχνικά εμπόδια και σημαντικά κόστη,
  • να εξαφανίζει τον πλουραλισμό στην πληροφόρηση από τις δημόσιες συχνότητες -κτήμα όλων μας.

Η συνεργασία ΜΑΖΙ, αδέσμευτη και ανεξάρτητη, κατάφερε να δημιουργήσει πανελλαδικό ψηφοδέλτιο, αλλά προς το παρόν, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο σύνολο του μεγάλου ποσού/κόστους, ως εκ τούτου πήραμε την ευθύνη να συνεχίσουμε την πολιτική μας δραστηριότητα αν και δεν συμπληρώσαμε εμπρόθεσμα τις υποψηφιότητές μας.

Θεωρώντας πιθανή μία νέα εκλογική αναμέτρηση στις 2 Ιουλίου.
Συνεχίζουμε.
Θα είμαστε έτοιμοι, παρόντες και περισσότεροι.
Καλούμε όσες δυνάμεις, κινήσεις και προσωπικότητες συνειδητοποιούν τα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος, να ενώσουν τον λόγο και την δράση τους με την Συνεργασία μας, ώστε να βγούμε νικητές στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Συνεργασία ΜΑΖΙ
Συντονιστική Επιτροπή

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option