ΔΤ ΜΑΖΙ Η κυβέρνηση, στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του κοινωνικού κράτους

Δελτίο Τύπου MAZI

Ημερ.:   2/12/2022
Ώρα:      10:00

Η κυβέρνηση, στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του κοινωνικού κράτους

Η πανδημία του κορονοϊού απέδειξε περίτρανα, ότι μόνο ένα Δημόσιο σύστημα Υγείας – έστω και κουτσουρεμένο μετά από τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν– μπορεί να ανταποκριθεί σε μια υγειονομική κρίση παγκόσμιας εμβέλειας.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που τα προηγούμενα χρόνια αποδυνάμωσαν τα δημόσια συστήματα υγείας, απέτυχαν να προσφέρουν ασφάλεια στους πολίτες.

Τώρα επιχειρούν να καταργήσουν τη θεμελιώδη αρχή σύστασης του ΕΣΥ, δηλαδή την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του προσωπικού στο Δημόσιο, που ουσιαστικά και στην πράξη θα καταργήσει την δωρεάν νοσηλεία των ασθενών. Η «πίσω πόρτα» των νοσοκομείων χρηματοδοτείται ως γνωστόν από «φακελάκια». Αυτά θέλει να νομιμοποιήσει, ξεδιάντροπα, ο κ. Πλεύρης και οι συνεργάτες του όπως η κα. Γκάγκα.

Συντασσόμαστε με τις δηλώσεις των ΕΙΝΑΠ, ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ ότι: «ο νέος νόμος θα ανοίξει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας».

Η κυβέρνηση, στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του κοινωνικού κράτους.
Η πρακτική αυτή αποδείχτηκε αναποτελεσματική στην δοκιμασία της χώρας από την πανδημία.
Επιχειρείται η αντικατάσταση του Δημοσίου από την ανορθόδοξη μεγέθυνση του ιδιωτικού τομέα που συνοδεύεται από αδιαφανείς διαδικασίες και απευθείας χρηματοδότηση των ιδιωτικών εταιρειών από το Δημόσιο.
Με βασικό όπλο την συνεχή μείωση δημόσιας χρηματοδότησης οδηγεί στην απαξία και την απόρριψη στην συνείδηση των πολιτών, του Δημόσιου συστήματος Υγείας.

Για την συνεργασία ΜΑΖΙ η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και κατά συνέπεια δεν πρέπει και δεν μπορεί να υπακούει στους νόμους του κέρδους.
Κάθε πολίτης, ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική του θέση και τον τόπο διαμονής του, έχει το δικαίωμα για ίση και υψηλού επιπέδου περίθαλψη και κοινωνική φροντίδα.
Η Υγεία αποτελεί αγαθό πρώτιστης προτεραιότητας που συμβάλλει στην ατομική, οικογενειακή και κοινωνική ευημερία.
Η δυνατότητα Δωρεάν πρόσβασης σε όλους τους πολίτες, είναι ο ελάχιστος παρονομαστής διατήρησης και βελτίωσης της κοινωνικής συνοχής. 

Γραφείο Τύπου
ΜΑΖΙ
Αριστεροί Οικολόγοι Σοσιαλιστές Δημοκράτες

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option