ΔΤ Οι μόνοι που χαίρονται, είναι αυτοί που αισχροκερδούν.

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 11/1/2024
Ώρα:                15:00

Οι μόνοι που χαίρονται, είναι αυτοί που αισχροκερδούν.

Τον Νοέμβριο 2023 έτρεχαν στα Super Markets για να “κάνει ελέγχους” και να διαπιστώσουν τις μειωμένες τιμές….
Τον Οκτώβριο ο αμετανόητος, αδιάβαστος, λαϊκιστής κ. Γεωργιάδης, επέμενε εμμονικά για το “καλάθι της νοικοκυράς” και ανακοίνωσε το “καλάθι των Χριστουγέννων.
Μιλάμε για επικίνδυνους ανθρώπους που οι γνώσεις οικονομικών, περιορίζονται στην υπεράσπιση των λογής-λογής συμφερόντων.
Κουτοπόνηροι, που αυτάρεσκα δηλώνουν ότι τα ξέρουν όλα.
Τόσο κουτοπόνηροι που ο υπουργός κ. Σκρέκας, φτάνει στο σημείο να κάνει δήλωση ότι “πρέπει να περιορίσουμε τις εκατοντάδες προωθητικές εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ που έχουν ως αποτέλεσμα να μπερδεύουν τον καταναλωτή…»!
Τώρα μπορούμε να εξηγήσουμε την τότε αγωνία του να καταργηθούν οι προσφορές των προϊόντων, που όλοι μεν γνωρίζουμε ότι δεν είναι ακριβείς, αλλά είναι καλύτερες από το να περιμένουμε τον φιλικό στις πολυεθνικές υπουργό, εωσότου τις πείσει να κατεβάσουν τις τιμές.

Εχθές έβαλαν πλαφόν στο βρεφικό γάλα.
Αλλά δεν μπορούν να βάλουν πλαφόν στο Λάδι, που έχει άνοδο επίσης 212%.
Ανακοίνωσαν δε, τέσσερα μέτρα που ουσιαστικά είναι σε βάρος των Καταναλωτών και των Παραγωγών και σε όφελος όλων των ενδιάμεσων, που έχουν δημιουργήσει την αισχροκέρδεια.

Η ανήμπορη κυβέρνηση επεμβαίνει, μόνο -και αυστηρά- εκεί που υπάρχει επικοινωνιακή ευαισθησία, για να κινητοποιήσει ψηφοφόρους της.
Συνεχίζει να μας κοροϊδεύει μιλώντας για “παθογένειες” αν και κυβερνάει 5 χρόνια και για “εξωτερικές κρίσεις” ενώ όλοι της δείχνουν ότι ήδη βρισκόμαστε -στις περισσότερες κατηγορίες- στις τελευταίες θέσης των χωρών της ΕΕ, που σημαίνει ότι ακόμη και σε αυτές η εσωτερική αντιμετώπισης είναι τουλάχιστον πλημμελής για να μην πούμε απαράδεκτη.
Συνεχίζει δε, το κρεσέντο της για επενδυτικές βαθμίδες και άλλα κουραφέξαλα, όταν όπως εμπράκτως πια παραδέχονται, οι μητέρες αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους σε βρεφικό γάλα.

Για όλα αυτά δεν δίνει καμία σημασία στις Ενώσεις καταναλωτών που ζητούν επίμονα (όπως και το σύνολο της αντιπολίτευσης) την μείωση του ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, διότι με τα έσοδα (που διαρκώς αυξάνονται για το κράτος, λόγω των ανατιμήσεων) κάνει πολιτική και μιλά για υπεραπόδοση φορολογικών εσόδων.

Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι των Αρίστων αλλά των Αχρήστων.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εκτιμά ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από δομικές αλλαγές και άμεση αντικατάσταση του οικονομικού μοντέλου, προκειμένου να ξεπεράσει την διαρκή κρίση στη οποία βρίσκεται.
Στόχος της πολιτικής μας πρότασης είναι η συγκρότηση του αγροδιατροφικού τομέα, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επάρκεια στα βασικά διατροφικά είδη, την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Το κράτος απαιτείται να έχει ως κέντρο την ευημερία των πολιτών και όχι των κερδοσκόπων, συνεπώς επιβάλλεται να υιοθετήσει -οικονομικά, νομοθετικά, φοροτεχνικά- πρόνοιες για την προστασία των εισοδημάτων, της εργασίας και της ασφάλισης.
Το σύστημα οικονομικής διακυβέρνησης είναι σαθρό,  αντι-κοινωνικό και απάνθρωπο.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option