ΔΤ Νερό. Δεν θα ξεπουλήσετε και αυτό.

 Δελτίο Τύπου

Ημερ.:   21/9/2022
Ώρα:      18:00

Νερό. Δεν θα ξεπουλήσετε και αυτό.

Φεβρουάριος 2022, ΣτΕ: «….για την διασφάλιση της παροχής εκ μέρους των εταιρειών Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. και Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. προς το κοινωνικό σύνολο, το οποίο εξυπηρετούν, υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης με χαρακτηριστικά συνέχειας, επάρκειας, υγιεινής και προσιτής τιμής, απαιτείται η εποπτεία και ο έλεγχος του Δημοσίου επί των εταιρειών αυτών, ως δημοσίων επιχειρήσεων…

Η κυβέρνηση των συμφερόντων αγνοεί παντελώς τις αποφάσεις, και συνεχίζει να προσπαθεί να πουλήσει και τα πολύτιμα αγαθά των πολιτών, αφαιρώντας βασικά ατομικά δικαιώματα.
Η ιδιωτικοποίηση του Νερού, σημαίνει κατάφωρη απαξία των δημοκρατικών θεσμών και της βούλησης των πολιτών, παραβίαση του Συντάγματος, πρόσκληση απέναντι στην Δικαστική εξουσία και τις αποφάσεις της.
Οι πολιτικές πρακτικές του κ. Μητσοτάκη και της παρέας του, αποδυναμώνουν την ανεξαρτησία της χώρας μας, την κάνουν ακόμη πιο ευάλωτη στις οικονομικές και περιβαλλοντικές κρίσεις, αυξάνουν την κερδοσκοπία, μειώνουν σημαντικά την αυτονομία της σε βασικά αγαθά.

Απαιτείται να φύγουν άμεσα.

Οι βαπτιζόμενες «επενδύσεις» είναι πια πρόδηλο, ακόμη και στους τελευταίους υποστηρικτές της, ότι πραγματοποιούνται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και προσβάλλουν οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά τους πολίτες της χώρας.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και η συνεργασία ΜΑΖΙ, έχει καταθέσει εγκαίρως τις αντιρρήσεις της απέναντι στις επικίνδυνες κυβερνητικές μεθοδεύσεις και ειδικά για το Νερό.
Τα Δημόσια αγαθά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να νοηθούν ως εμπορεύματα και κανείς δεν δικαιούται να αποκομίζει ιδιωτικό όφελος από την παραγωγή και τη διανομή τους.
Δημόσια αγαθά όπως η Εκπαίδευση, η Υγεία, η Δημόσια Υγιεινή, η Ασφάλεια, η Ασφάλιση, η  Δικαιοσύνη, η  Άμυνα, τα Δίκτυα, ο Ορυκτός πλούτος, η  Έρευνα, η Δημόσια διοίκηση δεν μπορούν να παραδοθούν σε ιδιώτες.
Αντιθέτως απαιτείται ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και η ενίσχυση των υποδομών (όλων), διότι αυτό αφορά στην επάρκεια, αυτάρκεια, και ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option