ΔΤ ΜΑΓΝΗΣΙΑ Οι αγρότες ξανά στους δρόμους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερ.:   10/2/2022
Ώρα:      12:00

Οι αγρότες ξανά στους δρόμους.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών, μαζί και της Μαγνησίας, για μία ακόμη χρονιά είναι στους δρόμους.
Οι αιτίες είναι γνωστές εδώ και χρόνια: υψηλό κόστος παραγωγής, ακριβό πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα – τώρα και ρήτρα προσαρμογής, αυξήσεις στα εφόδια (λιπάσματα, τροφή), καταστροφές, ανύπαρκτος ΕΛΓΑ κλπ.

Η κυβέρνηση, αφού έβγαλε τα ΜΑΤ στον δρόμο, ανακοίνωσε μέτρα «στήριξης».
Έτσι αποκαλεί τον εμπαιγμό.
Οι αγρότες απαιτούν την κατάργηση της ρήτρας προσαρμογής και η κυβέρνηση αυξάνει το ρεύμα. Με αυτό τον τρόπο οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα εγκαταλειφθούν με ότι σημαίνει για την εθνική οικονομία.

Τα ίδια προβλήματα έχουν και οι κτηνοτρόφοι.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από Παραγωγική Ανασυγκρότηση στον Αγροδιατροφικό τομέα που να διασφαλίζει την επισιτιστική ασφάλεια, την προστασία της δημόσιας υγείας και το σεβασμό στο περιβάλλον.
Στόχος της πολιτικής πρότασης της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι η συγκρότηση του αγροδιατροφικού τομέα με τη μεγαλύτερη επάρκεια σε διατροφικά είδη και παραγωγή προϊόντων και τροφίμων, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Είναι ανάγκη η ενίσχυση της αυτάρκειας σε βασικά προϊόντα και τρόφιμα, το ικανοποιητικό εισόδημα στους απασχολούμενους στην αγροτική παραγωγή και η προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

Η χρηματοδότηση και η στήριξη του αγροτικού τομέα και των αγροτών είναι απαραίτητη. Μία νέα ΚΑΠ και η δημιουργία Επενδυτικής Αγροτικής Τράπεζας με δημόσιο χαρακτήρα, είναι εντελώς απαραίτητες.
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βγαίνουν διαρκώς στο δρόμο, διότι κάθε χρόνο παίρνουν μόνον υποσχέσεις, ενώ ταυτόχρονα οι καταστάσεις που βιώνουν διαρκώς δυσκολεύουν.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Μαγνησίας

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option