ΔΤ Η πολιτική της υπεράσπισης των οικονομικών συμφερόντων (και στην Παιδεία) έναντι της Υγείας των πολιτών, δεν θα συνεχιστεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερ.: 5/1/2021
Ώρα:    15:00

Η πολιτική της υπεράσπισης των οικονομικών συμφερόντων (και στην Παιδεία) έναντι της Υγείας των πολιτών, δεν θα συνεχιστεί.

Τον Απρίλιο 2021 διερωτηθήκαμε ορισμένα θέματα σχετικά με τις ανεπάρκειες που εμφάνιζαν οι αποφάσεις και οι πρακτικές του υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την τηλε-εκπαίδευση.
Από τότε έγιναν πολλά.
Το υπ. Παιδείας και προσωπικά η -κατ’ απόδειξη ακατάλληλη- κα. Κεραμέως απαιτείται να απαντήσει πια, σε πάρα πολλά επιπλέον ερωτήματα.
Είναι σίγουρο ότι η πολιτική της αδιαφάνειας, της μη λογοδοσίας, του “δεν πειράζει”, υλοποιείται διαρκώς από το υπουργείο.
Το “άστοχο” αρχικά και εν τέλει επικίνδυνο μέτρο του 50+1 νοσούντες μαθητές, συνεχίζει να θεωρείται σωστό και κατά την ΓΓ του υπουργείου, κα. Ζ. Μακρή, “εξαιρετικά αποτελεσματικό”!

Η κυβέρνηση που κάνει το μαύρο-άσπρο, επιδίδεται σε γκεμπελικού τύπου χαρακτηρισμούς ώστε να πείσει για τα τεράστια και συνεχή ψέματα που εκφέρει στους πολίτες.

Τώρα που οι μολύνσεις από την μετάλλαξη Omikron, καθιστούν την χώρα στην 3η θέση πανευρωπαϊκά (…) η κα. Κεραμέως στέκεται αναγκαστικά ακίνητη μπροστά στην θάλασσα των προβλημάτων που δημιούργησε η πολιτική αντίληψη και πρακτική της.
Εκτός την αμηχανία, δεν έχει προβλέψει ούτε τα αυτονόητα.

Ακόμη και την ανανέωση (ή έστω αλλαγή) της πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης.
Δεν το έκανε διότι κατηγορήθηκε για την καταστρατήγηση της έννοιας διαχείρισης προσωπικών δεδομένων εργαζομένων (και μη), δεν είχε σύμβαση με τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην τηλεκπαίδευση και άρα έπρεπε να διαπραγματευθεί μαζί τους και να διασφαλίζει ότι η συμμετοχή τους δεν συνιστά κίνδυνο για την χρήση των προσωπικών τους δεδομένων και έναντι επεξεργασίας και περαιτέρω χρήσης των δεδομένων που συλλέγει και φυσικά πολλά άλλα.

Η κα. Κεραμέως έχει απέχθεια στον διάλογο, τις προτάσεις, τους Φορείς.
Το υπουργείο της είναι μέρος μίας κυβέρνησης που καταπατά τον Δημοκρατικό διάλογο και τον ρόλο των Θεσμών και λειτουργεί με την λογική των “καθέδρα σοφών”, ενώ τα αποτελέσματα των πολιτικών τους αποδεικνύουν το αντίθετο.
Η πολιτική της υπεράσπισης των οικονομικών συμφερόντων (και στην Παιδεία) έναντι της Υγείας των πολιτών, δεν θα συνεχιστεί.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ συντάσσεται με τους θεσμικούς φορείς της Παιδείας και υιοθετεί κατ’ ελάχιστον τις προτάσεις τους.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option