ΔΤ Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα συνεχίζονται (“Απάτητα Βουνά”)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερ.:   21/1/2022
Ώρα:      15:00

Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα συνεχίζονται (“Απάτητα Βουνά”)

Η κυβέρνηση των συμφερόντων και της καταστροφής, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει επισήμως την νοσηρή πολιτική αντίληψη με την οποία διοικεί την χώρα μας.

Τα τελευταία 3 έτη, η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ στηρίζεται στο επιχείρημα της συνταγματικής κατοχύρωσης για την χωροθέτηση (με άδεια που εκδίδει ανεξέλεγκτα η ΡΑΕ).
Το τελευταίο διάστημα κατήργησε Φορείς και συγκέντρωσε τα πάντα στο υπουργείο, γεγονός απαράδεκτο και επικίνδυνο για το περιβάλλον.
Τώρα ψήφισε ρύθμιση ώστε να μειωθεί η ανθρώπινη παρέμβαση και επέμβαση, όπως η διάνοιξη δρόμων, η κάθε είδους τεχνική επέμβαση μεταβολή ή αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος σε 6 «απάτητα βουνά» της χώρας (Ταΰγετος, Λευκά Όρη, Χατζή, Σάος, Τύμφη, Σμόλικας).
Τυχαία το όρος Χατζή (έναντι άλλων σημαντικότερων) βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια και περιοχή καταγωγής του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκα!

Η υπουργική απόφαση, (μέρος του αρ. 47 ν.4685/2020):

  • Απαγορεύει την διάνοιξη δρόμων κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων, την επέκταση των υφιστάμενων ανεξαρτήτως κατηγορίας, καθώς και κάθε είδους τεχνική επέμβαση, μεταβολή ή αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Επιτρέπει την σήμανση, επισκευή, συντήρηση και βελτίωση υφιστάμενων ορειβατικών και πεζοπορικών μονοπατιών, χωρίς τη χρήση μηχανοκίνητων μέσων πρόσβασης και με την προϋπόθεση ότι οι επεμβάσεις θα υλοποιούνται με φυσικά υλικά.

Υπενθυμίζει δε, πως ο κατακερματισμός των βουνών από δρόμους επιφέρει:

  • Απώλεια, συρροή και απομόνωση των ενδιαιτημάτων των ειδών
  • Μείωση πληθυσμών και τοπικές εξαφανίσεις ειδών
  • Απαξίωση οικοσυστημάτων

Προφανώς όλα τα παραπάνω, συμβαίνουν σε όσα βουνά έχει επιτρέψει ανεξέλεγκτα να μπουν ΑΠΕ.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποδέχεται με χαρά κάθε ενέργεια στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και στηλιτεύει την αντιφατικότητα και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στα θέματα αυτά. (https://www.prasini-aristera.gr/prasini-aristera-kai-oikologia/)

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option