ΔΤ Πράσινη Κοινωνική Πελοπόννησος – Έντονη αποδοχή από τους πολίτες.

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 6/10/2023
Ώρα:               12:00

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ως αυτοδιοικητική κίνηση η ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ έχει εντοπίσει τα προβλήματα και τις παθογένειες της Aυτοδιοίκησης και προτείνει συγκεκριμένες προτάσεις (https://www.prasini-aristera.gr/dt-prasini-koinoniki-peloponnisos/) με σκοπό να παράσχει ένα διαφορετικό μοντέλο για μια Πράσινη Κοινωνική Αυτοδιοίκηση, με Δημοκρατία, Διαφάνεια και Συμμετοχή.

Για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ η αυτοδιοίκηση αποτελεί το φυσικό κύτταρο της δημόσιας ζωής με ενίσχυση της συλλογικότητας στη διοίκηση, όριο στις θητείες, απλή αναλογική, ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων, νομοθετική ικανότητα, διαφάνεια με ανοικτά ΜΜΕ, ανεξάρτητη αρχή ο περιφερειακός συμπαραστάτης, διαφανείς προσλήψεις, οικονομική αυτοτέλεια και συμμετοχικότητα με ανοικτές θεματικές επιτροπές, κοινωνική διαβούλευση, συμμετοχικός προϋπολογισμός, τοπικά σχέδια βιωσιμότητας.

Η ανεξαρτησία και αυτονομία από κράτος και κόμματα, η οικονομική αυτοτέλεια και η αποφυγή οποιασδήποτε σχέσης και πρακτικής του παρελθόντος, είναι ζητούμενακαι ταυτόχρονα διεκδικούμενα.

Προτείνουμε έναν νέο τρόπο πολιτεύεσθαι και αναδεικνύουμε πολιτικές συνεργασίες, ιδέες και προτάσεις που μπορούν να φέρουν κάτι νέο και αισιόδοξο για τους πολίτες.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ βλέπει τον πολιτικό ορίζοντα με βάση -αυστηρά- τα συμφέροντα των πολιτών και του περιβάλλοντος.
Ενεργούμε με βάση την συνείδησή και τις αρχές μας και ψηφίζουμε ανάλογα.
Προτείνουμε δε σε όλους τους πολίτες να πράττουν με τον ίδιο τρόπο -ανά πάσα στιγμή- και να μην παρασύρονται από αντιλήψεις και πρακτικές παλαιών εποχών, ιδιαίτερα στην περίοδο Εκλογών.

Το ψηφοδέλτιο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ με επικεφαλής την κα. Δήμητρα Λυμπεροπούλου, έχει ήδη έντονη αποδοχή από τους πολίτες της Πελοποννήσου που αναζητούν κάτι ουσιαστικό.
Οι προηγούμενες διοικήσεις της περιφέρειας ήταν αναποτελεσματικές και στερούνταν ιδεών και προτάσεων και γι αυτό αναδεικνύονται νέες δυνάμεις.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option