ΔΤ Συνάντηση ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία:   7/12/21
Ώρα:                  12:00

Συνάντηση ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος)

Αντιπροσωπεία της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αποτελούμενη από τους Θράσο Φωτεινό / Προεδρεύοντα και Ηλία Μηλιώτη / Πολιτική Επιτροπή-Οργανωτικό Συμβούλιο, είχε πρόσφατα  συνάντηση με τον κ. Πάρι Λουτριώτη / Πρόεδρο του ΔΣ του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος), προκειμένου να ενημερωθούν γιοτινγγια το θαλάσσιο τουρισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη του Yachting στη χώρα μας, ένας κλάδος της τουριστικής οικονομίας ο οποίος κατέχει κι ένα σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ , συγκεκριμένα 1,9% και με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού της τουριστικής στρατηγικής που έχει στις προτάσεις της η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και στην ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός ποιοτικού τουρισμού με μεγαλύτερη διάρκεια.

Οι δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσει ο θαλάσσιος τουρισμός για τη βιώσιμη ανάπτυξή του, τα προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας, οι τεχνικές δεξιότητες των εργαζομένων και η κατάρτισή τους στη διαχείριση σκαφών με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, η εφαρμογή συστημάτων ποιότητας και περιβαλλοντικής-οικολογικής διαχείρισης, η χαρτογράφηση και αξιολόγηση των οικοσυστημάτων και των πόρων του φυσικού περιβάλλοντος και οι πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν θαλάσσιες πολιτιστικές διαδρομές ήταν θέματα συζήτησης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δεδομένης της υψηλότατης συμμετοχής του κλάδου σταττπ ην ελληνική οικονομία, εκτιμήθηκε ότι “από χθες έπρεπε να είχε δρομολογηθεί η κατασκευή καινούργιων μαρίνων.
Μετά και την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου σε ιδιώτες, τα προβλήματα ελλιμενισμού και το αντίστοιχο κόστος έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου.
Στις δυσκολίες αυτές έρχεται να προστεθεί η ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας, που δεν παρέχει πιο αποτελεσματικές και ταχύτερες υπηρεσίες, αλλά και η υποστελέχωση στο τμήμα έκδοσης νηολογίων.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δήλωσε ότι στους σχεδιασμούς της για τον ελπιδοφόρο αυτό κλάδο, που είναι και υψηλής εισοδηματικής αξίας τουριστικό προϊόν, θα λάβει υπόψη της τους κοινωνικούς φορείς και τους ανθρώπους της που εργάζονται και ζουν από αυτά”.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option