ΔΤ Ο σκοταδισμός δεν γεννιέται τυχαία. Έχει ονοματεπώνυμο.

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 11/3/2024
Ώρα:                15:00

Ο σκοταδισμός δεν γεννιέται τυχαία. Έχει ονοματεπώνυμο.

Οι ομοφοβικές, ρατσιστικές και ξεδιάντροπες επιθέσεις εναντίων ανθρώπων με διαφορετικά χαρακτηριστικά μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, όταν το αυγό του φιδιού επωαζόταν στην ελληνική κοινωνία ώστε να προετοιμάσει την κατάλυση της Δημοκρατίας και την είσοδο φασιστικών κυβερνήσεων, αλλά και της χούντας.

Οι ρίζες των αντιλήψεων αυτών έχουν ήδη βρει έδαφος στην ελληνική οικογένεια.
Οι κοινωνικές αδικίες, η ανισότητα, η ραγδαία συρρίκνωση κάθε ελπίδας για το μέλλον, συντηριτικοποιούν ομάδες πολιτών που αναζητούν σωσίβιο απέναντι στην ανεργία, την ακρίβεια, την μη πρόνοια στην υγεία, την παιδεία, την κατοικία.
Οι οικογένειες της ανέχειας και της διαρκούς φτώχειας, αποτελούν στόχο ακροδεξιών κομμάτων και ομάδων που πωλούν ελπίδα μέσω ενός ψεύτικου “αντισυστημικού” προφίλ.

Μαζί τους -από άλλο πόστο αλλά με κοινό “σκοπό”- συνεπικουρούν υπουργοί της ΝΔ και η Ιεραρχία, που αυξάνουν την ομοφοβία δηλητηριάζοντας με σκοταδιστικές αντιλήψεις οικογένειες και τα παιδιά τους διότι μισούν την διαφορετικότητα και είναι πειθήνια όργανα ενός μεγαλύτερου από αυτούς σχεδίου.

Ο σκοταδισμός δεν γεννιέται τυχαία και προφανώς δεν καταστέλλεται από αστυνομικά μέτρα, πολλώ δε μάλλον από τα ανύπαρκτα μέτρα μίας κυβέρνησης που οι περισσότεροι συμμετέχοντες συνεπικουρούν παρά προσπαθούν να αλλάξουν την κατάσταση.
Η δημιουργία του έχει ονοματεπώνυμα, αυτών που τον αυξάνουν και τον συντηρούν.

Στην Θεσσαλονίκη, μία πόλη πολυπολιτισμική όπου αιώνες συνυπήρξαν λαοί με διαφορετικά ήθη και έθιμα, γλώσσα και θρήσκευμα, πραγματοποιήθηκε η αποτρόπαια, αλήτικη πράξη, που δεν συνάδει με τον πολιτισμό της πόλης και την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της.
Συγχαίρουμε όσους βγήκαν άμεσα στους δρόμους για να υπερασπιστούν το ήθος και τις αντιλήψεις της.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Θεσσαλονίκης δεν αρκείται απλά στην καταδίκη τέτοιων πρακτικών.
Τα λόγια είναι περιττά.
Τασσόμαστε πλήρως στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και αγωνιζόμαστε για την πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων της.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 
Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option