ΔΤ Οι ιδέες περί “ελεύθερης αγοράς” έχουν ηττηθεί

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 15/11/2023
Ώρα:                18:00

Οι ιδέες περί “ελεύθερης αγοράς” έχουν ηττηθεί

Ο πρωθυπουργός υιοθετώντας την πολιτική του υπουργού τρέχει στα Super Markets για να κάνει ελέγχους στις “μειωμένες” τιμές.
Ο υπουργός κ. Σκρέκας, κάνει δήλωση λέγοντας ότι πρέπει να περιορίσουμε τις “«στις εκατοντάδες προωθητικές εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ που έχουν ως αποτέλεσμα να μπερδεύουν τον καταναλωτή…»!
Και τους δύο φαίνεται να απασχολεί μόνο το επικοινωνιακό σκέλος των ενεργειών τους.

Για τον κ. Σκρέκα “ελεύθερη αγορά” σημαίνει ελεύθερες, ασύδοτες, ανεξέλεγκτες εταιρίες που πλουτίζουν.
Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διαφορετικά την ζέση του να καταργηθούν οι προσφορές των προϊόντων, που όλοι μεν γνωρίζουμε ότι δεν είναι ακριβείς και παίζονται πολλά παιχνίδια επάνω σε αυτές αλλά είναι καλύτερες από το να περιμένουμε τον φιλικό στις πολυεθνικές υπουργό, να τις πείσει να κατέβουν οι τιμές σε καθημερινή βάση.

Ούτως ή άλλως, αυτό που αναφέρει ο υπουργός δεν μπορεί να συμβεί διότι στην χώρα μας οι τιμές δεν προκύπτουν από κάποια ανάλυση κόστους προϊόντος, λειτουργικών και επιβολή ορισμένου κέρδους.
Προκύπτουν από τις δυνατότητες των εταιριών σε ποσοστά φοροδιαφυγής, υπερτιμολόγησης, τριγωνικής τιμολόγησης, εικονικής επιπλέον τιμολόγησης από άλλες εταιρίες του εξωτερικού (στον ίδιο όμιλο ή σε άλλο), από την δυνατότητά τους να ελέγχονται “όσο χρειάζεται από το κράτος”.
Αυτά όλα για τον υπουργό είναι νόμιμα.
Όπως νόμιμο είναι να μην ελέγχονται πραγματικά και ουσιαστικά οι μεταφορές, οι αποθήκες, οι τραπεζικές τους συναλλαγές, οι μεταφορές.

Επίσης νόμιμο όμως είναι να ελέγχονται οι πολίτες για όλα, όπως επίσης και οι επαγγελματίες και οι μικρο-μεσαίες εταιρίες.
Όταν δε, δεν μπορούν να “ελεγχθούν” βάζουμε τεκμήρια και τους φορολογούμε όσο θέλουμε …. διότι τόσα μας λείπουν.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εκτιμά ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη μόνο από μεταρρυθμίσεις, αλλά από δομικές αλλαγές προκειμένου να ξεπεράσει την διαρκή κρίση στη οποία βρίσκεται.
Για την κυβέρνηση αυτή, η λέξη “δομικό” είναι άγνωστη (https://www.prasini-aristera.gr/fvteinos-domikes-allages/)

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option