ΔΤ Συνάντηση ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 15/9/21
Ώρα:                  14:00

Συνάντηση ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Στα πλαίσια των κοινών δράσεων και συζητήσεων που στοχεύουν στην τεκμηρίωση προτάσεων για τον μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας σε προοδευτική και οικολογική κατεύθυνση και στην συνειδητοποίηση για αλλαγή του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου που οδήγησε στην κατάρρευση και στα αδιέξοδα, συναντήθηκαν σήμερα, 15/9/21, στην Ορεστιάδα, ο σ. Γιάννης Στράκος/εκπρόσωπος ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Θράκης και ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος/Συνεκπρόσωπος Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

Με βάση το τρίπτυχο περιβάλλον-κοινωνία-οικονομία, οι εκπρόσωποι αντάλλαξαν απόψεις και ενημερώθηκαν εκατέρωθεν για όλα τα θέματα της Θράκης.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, εργάζονται διαρκώς για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας.

Ο κ. Γ. Στράκος ανέφερε: «Θεωρούμε ότι οφείλουμε να εργαστούμε μαζί και να δώσουμε ρεαλιστικές πολιτικές προτάσεις στους πολίτες. Το σχέδιο που αντιπροτείνουμε είναι ένα βιώσιμο μοντέλο που θα βελτιώνει την καθημερινότητα και θα δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας. Που θα δίνει ελπίδα στη δημοκρατία μας, προστασία στον πλανήτη και όραμα στους πολίτες για να συμμετέχουν την επόμενη μέρα. Το πρώτο θύμα της πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών είναι δυστυχώς το ίδιο το περιβάλλον που βρίσκεται στο στόχαστρο μιας στρεβλής και μη βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο κ. Δ. Πολιτόπουλος αντίστοιχα είπε: «Θέλουμε να ενημερωθούμε για τα προβλήματα της κάθε περιοχής, η λύση των οποίων δεν μπορεί να είναι οριζόντια. Κάθε πολιτικός χώρος οφείλει να ενσκήψει στα ζητήματα των πολιτών και να αναζητήσει συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες λύσεις, με όραμα για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Αν θέλουμε πραγματική βιώσιμη ευημερία για τη χώρα, τότε θα πρέπει να δίνουμε εφόδια στους νέους ώστε να μένουν στον τόπο τους – όχι να ξενιτεύονται, αλλά και υποστήριξη στους μεγαλύτερους για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια».

Οι δύο εκπρόσωποι, συζήτησαν για όλα σχεδόν τα θέματα που απασχολούν την Θράκη, όπως τον Αναδασμό, τα αδρευτικά, την ρύπανση στον Έβρο, την καταστροφή των περιοχών Natura από την άναρχη χωροθέτηση ΑΠΕ, την απουσία μονάδων ανακύκλωσης, την μετατροπή των εργοστασίων Ζάχαρης για την παραγωγή βιοαιθανόλης, την μη αξιοποίηση του λιμανιού και του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης, τις τεράστιες ελλείψεις Κέντρων Υγείας, το Μεταναστευτικό, τις προτάσεις για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων από το Ορμένιο έως το Δέλτα του Έβρου, την ηλεκτροκίνηση των τραίνων, την αντίθεση για την εξόρυξη χρυσού στο Πανόραμα, τα ζητήματα διαχείρισης από την ύπαρξη των αμερικανικών βάσεων, τα θέματα των θρησκευτικών μειονοτήτων και άλλα.

Κοινή εκτίμηση είναι ότι κάθε αναπτυξιακό έργο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την μη ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας, θα κρατάει τους πολίτες της Θράκης στις περιοχές τους και θα χαρακτηρίζεται από τις αρχές της Ανεξιθρησκείας, Ισονομίας και Ισοπολιτείας.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Θράκης

 

 

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option