Τέμπη. Όχι στην επιχειρούμενη συγκάλυψη.

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 12/12/23
Ώρα:                10:00

Τέμπη. Όχι στην επιχειρούμενη συγκάλυψη.

Η ένοχη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί με πρακτικές άλλων εποχών, να συγκαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν γίνει στην χώρα μας.

10 μήνες μετά τα Τέμπη, τίποτα ουσιαστικό δεν έχει συμβεί.
Τουναντίον, ο αμετανόητος και προφανέστατα προσβλητικός απέναντι στους πληγέντες κ. Βορίδης, ανέφερε ότι “οι ευθύνες τις κυβέρνησης έχουν κριθεί στις εκλογές”.

Αντίθετα με την Ελλάδα και την ευθεία χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, στην Ευρώπη οι θεσμοί λειτουργούν.
Η ανακοίνωση της EPPO (Γραφείο Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων) από το Λουξεμβούργο σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2023, κίνησε ποινική δίωξη χτες εις βάρος 23 υπόπτων —συμπεριλαμβανομένων 18 δημοσίων υπαλλήλων— για εγκλήματα σχετιζόμενα με την εκτέλεση των Συμβάσεων για το έργο Ανάταξης και Αναβάθμισης του Συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, που συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετέχουν στην σημερινή Συγκέντρωση μπροστά στην Βουλή, (Πλ. Συντάγματος, 17:30) μαζί με δεκάδες Φορείς και κόμματα, ώστε να καταστίσουμε σαφές στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την συγκάλυψη που επιχειρεί.
Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη, είτε το θέλουν είτε όχι.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ επίσης ταυτίζεται με το αίτημα προς την Βουλή του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, για την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του Νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων (https://www.eppo.europa.eu/en/news/greece-eppo-charges-23-suspects-crimes-involving-railway-signalling-systems)

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option