ΔΤ ΘΡΑΚΗ Όχι, στα σχέδια πώλησης του φυσικού πλούτου της Θράκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερ.:   11/2/2021
Ώρα:      12:00

Όχι, στα σχέδια πώλησης του φυσικού πλούτου της Θράκης

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τουριστική αξιοποίηση 3.400 στρεμμάτων σε έκταση εντός του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΠ ΑΜΑΘ), της οποίας το μεγαλύτερο μέρος της είναι εντός περιοχής RAMSAR (παραλία Ίμερου – Λίμνη Ισμαρίδα).
Θυμίζουμε ότι η Σύμβαση του RAMSAR προϋποθέτει ότι:

  • τα οικοσυστήματα πρέπει να προστατευτούν για την αειφόρο ανάπτυξη και διατήρηση, εφόσον ο άνθρωπος εξαρτάται από το περιβάλλον και
  • να μη γίνει μετατροπή των υγροβιότοπων σε άλλη μορφή.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εκφράζει την αγανάκτησή και προφανώς την αντίθεσή της, στην επερχόμενη σχεδιαζόμενη καταστροφή της περιοχής, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Ελλάδας και τεράστιας βιολογικής, αισθητικής, επιστημονικής, γεωμορφολογικής και παιδαγωγικής αξίας.

Η πρόθεση της ΕΤΑΔ ευθύνεται σοβαρά για το έγκλημα που σχεδιάζει να κάνει και να δημιουργήσει στην περιοχή Συνεδριακά Κέντρα, Τουριστικές εγκαταστάσεις, Ξενώνες και κατασκηνώσεις, Εστιατόρια, Αναψυκτήρια, Αθλητικές εγκαταστάσεις, που σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνουν υπόψη την προστασία του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και που δήθεν θα λάβουν υπόψη τους οι επενδυτές.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν θα επιτρέψει να  γίνουν τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν στην καταστροφή του φυσικού πλούτου της χώρας.
Η ανάπτυξης του οικο-τουρισμού δεν πρέπει να ανατρέπει την οικολογική ισορροπία των περιοχών. Η ενέργεια της ΕΤΑΠ αποδεικνύει, πως η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, ξεπουλά ακόμη και προστατευόμενες περιοχές, με μοναδικό γνώμονα το υποτιθέμενο οικονομικό κέρδος (όχι όμως για τους πολίτες).
Το όραμα της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της Θράκης, είναι απ’ ότι φαίνεται η καταστροφή του τεράστιου φυσικού της πλούτου της προς όφελος ιδιωτών, η στρατικοποίησή της με ξένες βάσεις, η δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών και η εργαλειοποίηση της ζωής των μειονοτήτων.

Καλούμε κυβέρνηση και ΕΤΑΔ να σταματήσουν άμεσα τις ενέργειες πώλησης αυτής της περιοχής

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΡΑΚΗΣ

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option