ΔΤ Θράκη Όχι, στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερ.:  21/10/2020
Ώρα:    18:00

Όχι, στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Ο Επιτετραμμένος στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα κ. D. Burger και η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Ε. K. Lee, επισκεπτόμενοι τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, είπαν όλη την αλήθεια.
«Η παρουσίαση ήταν εξαιρετική, ενημερωθήκαμε για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα ενόψει της διαγωνιστικής διαδικασίας στην οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον και 2 Αμερικανικών συμφερόντων Κοινοπραξίες. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει σημαντική γεωστρατηγική θέση και προοπτικές ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων μέσω των οποίων μπορεί να επιτευχθεί η οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής. Δεν αρκεί όμως μόνο η τοποθεσία, είναι και η γενικότερη βούληση της κυβέρνησης και της Διοίκησης του Οργανισμού θα κάνουν αυτό το πλεονέκτημα της τοποθεσίας, πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Burger, προσθέτοντας «έχουμε σχέδια για μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση το 2021. Αυτό το λιμάνι έχει και επιχειρησιακή προοπτική αλλά και την προοπτική να γίνει ένα πραγματικό οχυρό του ΝΑΤΟ».

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ συνεχίζει να εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας θα πρέπει να παραμένουν στο Δημόσιο.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει το 67% του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους.
Το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί πύλη της  Ελλάδας στην Μαύρη Θάλασσα και είσοδο των χωρών της Μαύρης Θάλασσας για τις χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης.
Η ιδιωτικοποίησή του θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.
Η μελλοντικά ανεξέλεγκτη λειτουργία του από ιδιώτες (αλλοδαπών συμφερόντων), θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα.
Η γειτνίασή του δε, και με την Τουρκία, θα πρέπει να προβληματίσει και να ευαισθητοποιήσει όσους προτείνουν λύσεις ιδιωτικοποίησης.

Λαμβάνοντας υπόψη την δημιουργία και λειτουργία της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης, προτείνουμε να ενταχθεί και η λειτουργία  του Δημόσιου Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στην γενικότερη ανάπτυξη της Θράκης.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διάλογο με την τοπική κοινωνία της Θράκης.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΡΑΚΗΣ

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option