ΔΤ Τώρα σκοτώνουν και προσπαθούν να συγκαλύψουν 

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 24/10/21
Ώρα:                15:00

Τώρα σκοτώνουν και προσπαθούν να συγκαλύψουν 

Η δολοφονία-εκτέλεση στο Πέραμα του άοπλου νεαρού από 8 πάνοπλους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που επιχειρείται να παρουσιαστεί ως δήθεν νόμιμη αυτοάμυνα προκαλεί, εκτός από τη δικαιολογημένη οργή, και φόβο για τη Δημοκρατία.

Οκτώ εκπαιδευμένοι αστυνομικοί δεν κατορθώνουν να συλλάβουν αναίμακτα τρεις άοπλους πιτσιρικάδες 16 έως 20 ετών, εγκλωβισμένους στο γερασμένο αυτοκίνητο που έκλεψαν, και που ύστερα από καταδίωξη 12 χιλιομέτρων κατέληξε στον δραματικά παράλογο θάνατο του 20χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη νεαρού που εβλήθησαν με 38 σφαίρες.

Η παρέμβαση υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης και της ΝΔ και κυρίως αυτή του κ. Α. Γεωργιάδη (αναρμόδιου υπουργού) που έσπευσε να καλύψει τους δράστες αστυνομικούς, τη στιγμή που οδηγούνται κατηγορούμενοι για φόνο στον αρμόδιο εισαγγελέα, αναδεικνύει για μία ακόμη φορά τις υπόγειες διαδρομές πολιτικής υποστήριξης αντι-δημοκρατικών μεθόδων επιβολής του νόμου και παρεμβάσεων στους θεσμούς.

Αντίθετα, η αντίδραση του αρμόδιου υπουργού κ. Θεοδωρικάκου που διέταξε πειθαρχικό έλεγχο για το θανατηφόρο περιστατικό, είναι σε σωστή κατεύθυνση.

Καμιά ανάγκη δεν έχει η κοινωνία από προστάτες που με τις αντισυνταγματικές και παράνομες πράξεις τους –αφού η θανατική ποινή έχει εξοβελιστεί από το δικαιακό μας σύστημα εδώ και μισό αιώνα–  θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και ανύποπτους περαστικούς.

Η δημοκρατική κοινωνία αντιδρά και δεν θα επιτρέψει την αμερικανοποίηση της ελληνικής αστυνομίας, ώστε να μην φτάσουμε ποτέ σε εγχώριους Τζορτζ Φλόιντ.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει από καιρό εντοπίσει τα ζητήματα Δημοκρατίας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι επείγει ο εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας, εκδημοκρατισμός που, παρά τις ηχηρές προειδοποιήσεις και τα πολλαπλά συμπτώματα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς οργάνων της τάξης την τελευταία δεκαετία, έχει καθυστερήσει επικίνδυνα.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Πηγή φωτογραφίας e-reportaz.gr

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option