ΔΤ Ένας ακόμη ανεπαρκής υπουργός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερ.:   23/3/2021
Ώρα:      18:00

Ένας ακόμη ανεπαρκής υπουργός

Η κυβέρνηση, εδώ και ένα έτος αγνοεί χαρακτηριστικά οποιοδήποτε αίτημα/πρόταση/παρότρυνση των ειδικών επιστημόνων για τα θέματα Υγείας.
Με περίσσια όμως σπουδή, άκουσε και εν τέλει συντάχθηκε, με τις αναποτελεσματικές προτάσεις της Commission για τους Εμβολιασμούς, που οδηγούν στον πλουτισμό συγκεκριμένων Φαρμακευτικών εταιριών.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κατανοώντας τον θεσμικό της ρόλο, αποφάσισε ότι η κριτική προς το υπουργείο Υγείας έπρεπε να γίνει σε μέλλοντα χρόνο και ότι σημασία είχε η παροχή ιδεών και προτάσεων προς αυτό, την συγκεκριμένη περίοδο. Πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις, συζητήσεις, καταγράψαμε και δημοσιοποιήσαμε προτάσεις για τον χώρο της Υγείας, για την Πανδημία, για τα δομικά ζητήματα που έπρεπε να λυθούν, ώστε να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι. (https://www.prasini-aristera.gr/tag/ygeia/)

Φευ!

Ο κ. Κικίλιας και ο Πρωθυπουργός, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μία τυχοδιωκτική πολιτική υψηλού επικοινωνιακού χαρακτήρα και χωρίς ουσία.
Επιτάσσει Ιατρούς (εννοώντας «επιστρατεύει»), ώστε να δείξει στους πολίτες ότι κάνει κάτι.
Στην ουσία όμως η ενέργειά τους αποδεικνύει ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς, τόσο στην διαχείριση της κρίσης, όσο και στην προστασία των πολιτών. Φυσικά η διανομή κονδυλίων προς ΜΜΕ για την υποστήριξη του έργου τους, έγινε με πολύ αποτελεσματικό τρόπο.

20 οι επιστημονικοί σύλλογοι, ζητούν την αντικατάστασή του κ. Κικίλια.
Τι ακριβώς έπραξε ο κύριος υπουργός ώστε να αγνοηθεί ουσιαστικά το κάλεσμά του και να προσέλθει ελάχιστος αριθμός ιδιωτών ιατρών;
Ελπίζουμε να μην χρησιμοποιήσει την γνωστή τακτική της κυβέρνησης να διαβάλλει επαγγελματίες ως ανεύθυνους και να διασπείρει διχόνοια στους πολίτες.
Τι έπραξε ο κύριος υπουργός σε σχέση με τις δεκάδες προτάσεις όλων των φορέων για την υποστήριξη του ΕΣΥ;
Δεν αξιοποιήθηκε καμία από τις προτάσεις του Π.Ι.Σ. (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν άμεση εφαρμογή στην καθημερινότητα των ιατρών και των ασθενών.
Επέλεξε να κωφεύει στις συνεχείς προειδοποιήσεις όλων μας.
Η πρόσκληση με την οποία καλούσε τους γιατρούς να στελεχώσουν το ΕΣΥ, ήταν/είναι απολύτως  ασαφής, προφανώς για λόγους που μόνο η κυβέρνηση γνωρίζει.
Πάντως οι πολίτες καταλαβαίνουν πολύ καλά, τι σημαίνει να «επιτάσσεις» 200 «απλούς» ιατρούς, ενώ μπορείς να επιτάξεις τις 150 έτοιμες και στελεχωμένες ΜΕΘ των Ιδιωτικών Κλινικών.

Η κυβέρνηση των συμφερόντων λειτουργεί σε όλα τα πεδία με τις ίδιες τακτικές. 

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προτείνει στην κυβέρνηση να συνομιλήσει με όλους, άμεσα και να αφήσει τις αντι-δημοκρατικές μεθόδους.
Κανένα μέτρο δεν έχει αποτέλεσμα, εάν δεν το υιοθετεί και η κοινωνία.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option