ΔΤ Κατάκτηση της Δημοκρατίας, η Αμφισβήτηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερ.:   15/2/2021
Ώρα:      12:00

Κατάκτηση της Δημοκρατίας, η Αμφισβήτηση

Θεωρούμε κατάκτηση της Δημοκρατίας, την Αμφισβήτηση.
Στα Πανεπιστήμια αυτό το δικαίωμα απογειώνεται.
Σκοπός της Παιδείας είναι ο «αυτεξούσιος άνθρωπος»,  με τη δόμηση μιας συγκεκριμένης προσωπικότητας, χαρακτηροδομής και συμπεριφοράς.
Για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ο όρος Παιδεία σηματοδοτεί τη διαρκή αγωγή, διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση του ανθρώπου και δεν αποτελεί μόνο ένα εκπαιδευτικό σύστημα εντός των σχολικών και πανεπιστημιακών κτιρίων.

Το ακατάλληλο επιτελείο του υπ. Εκπαίδευσης αποφάσισε ότι η αμφισβήτηση δεν είναι αναγκαία και προσπαθεί να την καταργήσει δια νόμου.
Συνδέει τις ανομίες και τις παραβατικές συμπεριφορές, που η πολιτεία και αντίληψή τους έχουν δημιουργήσει στην Εκπαίδευση (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), με τις δημοκρατικές διεκδικήσεις χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών.
Δημιουργεί ταξικό διαχωρισμό στο δικαίωμα στην εκπαίδευση, κάτι που μας φέρνει δεκαετίες πίσω.

Όταν το κράτος χειρίζονται άτομα με περιορισμένο εύρος αντίληψης περί δημοκρατίας και οραματικού στόχου για το μέλλον, τότε ο μόνος δρόμος είναι η επιβολή μέτρων καταστολής σε όλους τους τομείς.
Οι δικαιολογίες περί πανδημίας, δεν μπορούν να κρύψουν το σχέδιο.
Ενδεικτικό των αντιλήψεων της κα. Κεραμέως είναι ότι σε πρωινή συνέντευξή της (ΣΚΑΪ, Π. Τσίμας) είπε: “….από αύριο θα μιλήσουμε με τις Πρυτανικές αρχές, για την περίφραξη των Πανεπιστημίων….” όπως επίσης και “…είναι στόχος μου, οι νέοι να εισάγονται εκεί που έχουν  προοπτικές». Θυμίζουμε ότι η ανεργίας στους νέους είναι 35+%!

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εκτιμά ότι αυτός ο νόμος (όπως και πολλοί προηγούμενοι) δεν μπορεί να λειτουργήσει, διότι εκτός των 162 βουλευτών που συνηθίζουν να λένε «ΝΑΙ, σε όλα», κανείς άλλος στην κοινωνία δεν τον υιοθετεί.
Ταυτόχρονα καταθέτουμε και τις θέσεις/απόψεις μας που διαμορφώνονται κατά την διαδικασία προς την Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη: https://www.prasini-aristera.gr/i-politiki-gia-tin-paideia/

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option