ΔΤ  Να αποσυρθεί η «σήμανση» Nutriscore

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 5/6/2021
Ώρα:               12:00

 Να αποσυρθεί η «σήμανση» Nutriscore

Η σήμανση «Nutriscore» που προωθεί η ΕΕ, προφανώς μετά από πιέσεις ισχυρών επιχειρηματικών κύκλων, έρχεται να μας επιβεβαιώσει ότι οι ηγετικοί κύκλοι της ΕΕ στέκονται αρωγοί στα ισχυρά συμφέροντα και δεν είναι με το μέρος των πολιτών και των μικρών παραγωγών.

Η ΝΔ -σύμμαχος με τα ίδια ισχυρά συμφέροντα- συναινεί σε αυτή την πολιτική, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι έτσι καταδικάζει τους μικρούς παραγωγούς και μεταποιητές που παράγουν και εξάγουν ποιοτικά προϊόντα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και αυτά που θεωρούνται εθνικά προϊόντα.

Μετά την καταγγελία του ΣΕΒΕ και τη γενική κατακραυγή από κοινωνικές οργανώσεις στην Ελλάδα, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες, υποκριτικά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννης αναγκάστηκε να «ασχοληθεί» με το θέμα καταθέτοντας ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία βεβαίως θα απαντηθεί μετά από καιρό, όταν το θέμα θα έχει λήξει ή θα έχει ξεχαστεί.

Σε αυτή δεν ζητάει την ακύρωση αυτής της λεγόμενης σήμανσης, αλλά αν θα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις, χωρίς να θίγει το ζήτημα των ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων, τα οποία με αυτή τη σήμανση θα οδηγηθούν εκτός αγοράς και μαζί τους όσοι παραγωγοί, μεταποιητές και όσοι εργάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, μακρά από τα προβλήματα της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι είναι ζήτημα δημοσίου συμφέροντος, αυτή η σήμανση να αποσυρθεί με δεδομένο, ότι δεν λαμβάνει υπόψη της τη συνολική διατροφική αξία του τρόφιμου, δηλαδή την περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, σε υδατάνθρακες, σε λιπαρά (τα οποία είναι απαραίτητα στον οργανισμό μας) ή βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, επιλέγοντας την περιεκτικότητα μόνο σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option