ΔΤ Στήριξη και ΟΧΙ κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 26/2/2020
Ώρα:                  18:00

Στήριξη και ΟΧΙ κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Η κυβέρνηση δια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοσιοποίησε την απόφασή της να καταργήσει τους 36 Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και το ΕΚΠΑΑ (Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης) και να δημιουργήσει έναν ενιαίο, κεντρικό φορέα με το δικαιολογητικό ότι φταίει η μέχρι τώρα δομή των φορέων για τη μη σωστή και επαρκή λειτουργία τους, η οποία προκάλεσε και την αντίδραση της ΕΕ.

Είναι συνηθισμένη πρακτική των ιθυνόντων – αφού απαξιώσουν έναν φορέα – να τον καταργούν γιατί δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Το σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση και το ΥΠΕΝ ενάντια στις απόψεις των ίδιων των φορέων και των εργαζομένων σ’ αυτούς, σύμφωνα με όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά, θα δημιουργήσει μια απέραντη γραφειοκρατία, που όχι μόνο δεν θα λύσει τα όποια προβλήματα λειτουργίας των Φορέων, αλλά περιπλέκοντας τα πράγματα και δια της δημιουργίας ενός κεντρικού φορέα, θα δημιουργήσει ένα υδροκέφαλο κέντρο, που θα ακυρώσει το έργο τους. Από εκεί και πέρα, ο δρόμος θα είναι ανοικτός για την ιδιωτικοποίηση των Φορέων, όλων ή του καθενός χωριστά.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο πλαίσιο της πολιτικής της περί αποκέντρωσης και ανάληψης της ευθύνης τοπικών ζητημάτων από τοπικούς φορείς εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Οι Φορείς χρειάζονται στήριξη για να επιτελέσουν το έργο τους και όχι κατάργηση.

Θα επανέλθουμε όταν κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option