ΔΤ Το Παλαιστινιακό κράτος είναι αναγκαίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερ.:   15/5/2021
Ώρα:      18:00

 Το Παλαιστινιακό κράτος είναι αναγκαίο

Κατά τις δεκαετίες που πέρασαν χωρίς λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα, αναδείχθηκε έμπρακτα ότι κάθε σημαντική διαφορά μεταξύ κρατών, που δεν λύνεται άμεσα, παγιοποιεί τις καταστάσεις, με αποτέλεσμα την δυνατότητα εργαλοιοποίησης του θέματος από κάθε εμπλεκόμενο (αλλά και την συμμετοχή και άλλων κρατών και δυνάμεων στην πορεία).

Η Ισραηλινή κυβέρνηση του κ. Netanyahu, προσπαθώντας να κρατηθεί στην εξουσία χρησιμοποιεί την επεκτατική και αποκρουστική ατζέντα της, σε βάρος αθώων ανθρώπων.
Δυναμιτίζει εκ νέου την περιοχή, προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα.
Η πρακτική των κατεχόμενων εδαφών και των εποικισμών, παρά το γεγονός ότι παραβαίνει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, υιοθετείται στην πράξη τόσο από το Ισραήλ, όσο και από την Τουρκία στην αντίστοιχη περίπτωση στην Κύπρο.

Εκτιμούμε ότι η διεθνής κοινότητα και ο ΟΗΕ, πρέπει να κατανοήσουν ότι η ενθάρρυνση τέτοιων πολιτικών και η εμφανής περιφρόνηση των διεθνών συμφωνιών/ψηφισμάτων, απαξιώνει το Διεθνές Δίκαιο και αφήνει διαρκώς μεγαλύτερο πεδίο δράσης για παράνομες πράξεις.

Δυστυχώς θα πρέπει να τονίσουμε ότι η στρατηγική της Hamas, φαίνεται να παραμένει ίδια σε σχέση με τις διαχωριστικές γραμμές που η ίδια θέλει να επικρατούν ανάμεσα στους Παλαιστινίους και οι οποίες αποτελούν σοβαρότατο εμπόδιο σε οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης.

Το Διεθνές Δίκαιο και η Ειρήνη στην Μεσόγειο, θα αποκατασταθεί μόνο με την ίδρυση ενιαίου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση, θα σταματήσει την υποστήριξη στις έκνομες ενέργειες που διενεργεί το Ισραήλ και να διαμεσολαβήσει στα πλαίσια της υπάρχουσας στρατηγικής σχέσης, ώστε να μειωθεί η ένταση στην περιοχή.
Τονίζουμε ότι προς το συμφέρον της Ελλάδας είναι η υιοθέτηση και επιβολή του Διεθνούς Δικαίου από όλους προς όλους.
Δεν είναι σοφό να εκτιμάται ότι η Ειρήνη και η Σταθερότητα στην περιοχή, θα επιβληθεί διά της ισχύος.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option