Συνεργασία Πράσινης Αριστεράς-Σοσιαλιστικής Προοπτικής

Για να ξαναβρούμε όραμα και ελπίδα, για την κοινωνία και την χώρα μας

Η Ελληνική κοινωνία είναι στα ίδια αδιέξοδα όλη την τελευταία δεκαετία.
Οι πολίτες βαθύτατα απογοητευμένοι χωρίς ελπίδα και όραμα, δεν έχουν να περιμένουν βελτίωση της καθημερινότητας και των προβλημάτων που έχουν πια σωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια.
Τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν και ευθύνονται για την χρεοκοπία, αλλά και την σημερινή κατάσταση της χώρας, φαίνεται πια ότι αφενός δεν έχουν την δυνατότητα λύσεων και σχεδίου προκειμένου να βγούμε από τα παγιωμένα αδιέξοδα μας ως χώρα και ως κοινωνία και αφετέρου με την πολιτική τους, που είναι ξεπερασμένη από την νέα πραγματικότητα του 21ου αιώνα, ανακυκλώνουν τα αδιέξοδα.
Η οικονομική κρίση στη χώρα μας παρουσιάστηκε μέσα σε ένα σκληρό διεθνές περιβάλλον του παγκοσμιοποιημένου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου παράλληλα με την παγκόσμια οικονομική και πολιτική κρίση.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι ενδογενείς αδυναμίες της χώρας μας:

  • Οι ατελείς δομές εσωτερικής οργάνωσης (μη παραγωγικά πρότυπα μεταπρατικού κυρίως χαρακτήρα).
  • Η σταδιακή υπερχρέωση, εν αγνοία μεγάλου τμήματος της κοινωνίας – αλλά και με συνενοχή τμήματος συγκεκριμένων οικονομικών ελίτ και συντεχνιακών ομάδων.
  • Η κρίση διευρύνθηκε και βάθυνε λόγω του θεσμικού ελλείμματος και της ανορθολογικής οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης.
  • Το πολιτικό σύστημα αλλά και η λειτουργία της κοινωνίας γενικότερα, στη βάση μικροαστικών προτύπων, με τον ιδιαίτερα καταστρεπτικό ρόλο της διαχρονικής υπερδραστηριότητας του πελατειακού κομματικού συστήματος, που παρά την οικονομική κρίση επιβίωσε (και επιβιώνει μέχρι σήμερα…) με χαρακτηριστική ανθεκτικότητα (φαινόμενα αναξιοκρατίας στις προαγωγές – ακόμη και στις λιγοστές προσλήψεις, αδράνεια σε τμήμα προμηθειών και αναθέσεων έργων κλπ) με ανησυχητική μετατόπιση ανάλογων φαινομένων διαφθοράς και αναξιοκρατίας σε αμφίδρομη σχέση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με κυνικό τρόπο μη έχοντας σχέδιο, έρχεται να αποτελειώσει την κοινωνία και την χώρα μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και αλλεπάλληλων κρίσεων, ανίκανη να βοηθήσει τους πολίτες για να σταθούν ξανά στα πόδια τους, ικανή όμως με δογματικό τρόπο να ικανοποιήσει τις οικονομικές ελίτ που δεν ζημιώθηκαν αυτά τα δέκα χρόνια, αντίθετα πλούτισαν σε βάρος μιας ρημαγμένης κοινωνίας

Φτάνει πια. Δεν αντέχει η χώρα και η κοινωνία.

Η Πράσινη Αριστερά και η Σοσιαλιστική Προοπτική, δύο νέα κόμματα που προέκυψαν μέσα από την κρίση του πολιτικού συστήματος θεωρούν ότι απέναντι στα παλαιά κόμματα αυτού του συστήματος, οφείλουν να εργαστούν και να δώσουν πολιτικές προτάσεις και σχέδιο που να αναφέρεται πια στην καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών, για να δώσουμε και πάλι ελπίδα στη δημοκρατία μας και  όραμα για την επόμενη μέρα.

Στο αυτονόητο ερώτημα «μετά την Ν.Δ. τι», απαντάμε και εργαζόμαστε για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας η οποία στοχεύει στον μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας σε προοδευτική κατεύθυνση.

Προϋπόθεση είναι η συμφωνία δεσμευτικών προγραμμάτων που θα ξαναδώσουν ελπίδα και όραμα στους ταλαιπωρημένους πολίτες αυτής της χώρας.

Φιλοδοξούμε να συναντηθούμε με τους πολίτες, τις συλλογικότητες, τους ανένταχτους αριστερούς, τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας, για κοινωνική και οικολογική δικαιοσύνη, για Σοσιαλισμό με Δημοκρατία και Ελευθερία.

Στην συνάντηση αυτή δεν έχει θέση το πολιτικό προσωπικό που μοιράζεται σοβαρές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της χώρας.

Εμείς κάνουμε την αρχή.

Η επιτυχία της προσπάθειας ανήκει σε όλους μας. Ας πάρουμε στα χέρια μας -όλοι μαζί- την τύχη της χώρας μας, για να ξαναβρούμε το χαμένο όραμά μας.

 

 

 

Για να ξαναβρούμε όραμα και ελπίδα, για την κοινωνία και την χώρα μας

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option