ΔΤ Η νέα Ρ.Α.Α.Ε.Υ.

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 9/3/23
Ώρα:             12:00

Η νέα Ρ.Α.Α.Ε.Υ. (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων)

Η Ρ.Α.Ε. μετονομάζεται πλέον σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων – Ρ.Α.Α.Ε.Υ.
Η αλλαγή γίνεται για τον “εκσυγχρονισμό του συνολικού πλαισίου διακυβέρνησης των ζητημάτων που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδάτων και των αστικών αποβλήτων”.
Έως την 31/12/2024, η Ρ.Α.Α.Ε.Υ. θα υποβάλλει στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών “πρόταση ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων, συνοδευόμενη από ανάλυση οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών, για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του συνόλου των παρόχων υπηρεσιών ύδατος, συμπεριλαμβανομένου του βέλτιστου προτεινόμενου αριθμού τους και του καταμερισμού του γεωγραφικού πεδίου άσκησης των αρμοδιοτήτων τους, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει την αναδιοργάνωση των υφιστάμενων παρόχων υπηρεσιών ύδατος με συνενώσεις ή συγχωνεύσεις, προς ενίσχυση της διαχειριστικής τους ικανότητας.”

Η κυβέρνηση της καταστροφής, την ώρα που όλοι θρηνούμε το ασύλληπτο δυστύχημα, συνεχίζει να εργάζεται κατά των πολιτών.
Μεταφέρει την δυνατότητα στην “ανεξάρτητη αρχή” ΡΑΕ (αυτήν που πριν λίγο καιρό ο κ. Μητσοτάκης θα έδινε εντολή για να βρει τα “υπερκέρδη” των εταιριών ενέργειας) να αναπτύξει πλάνο και να προτείνει συνενώσεις και συγχωνεύσεις που αφορούν στο Νερό.
Έτσι θεωρούν ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την πώληση των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ
Δυστυχώς για αυτούς, το ΣτΕ έχει αποφασίσει (προς το παρόν) το προφανές, ότι δηλαδή το Νερό είναι Δημόσιο Αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται (https://www.prasini-aristera.gr/dt-nero-eydap-eyath/).

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΜΑΖΙ, έχει καταθέσει εγκαίρως τις αντιρρήσεις της απέναντι στις επικίνδυνες κυβερνητικές μεθοδεύσεις και ειδικά για το Νερό.
Τα Δημόσια αγαθά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να νοηθούν ως εμπορεύματα και κανείς δεν δικαιούται να αποκομίζει ιδιωτικό όφελος από την παραγωγή και τη διανομή τους.
Δημόσια αγαθά όπως η Εκπαίδευση, η Υγεία, η Δημόσια Υγιεινή, η Ασφάλεια, η Ασφάλιση, η  Δικαιοσύνη, η  Άμυνα, τα Δίκτυα, ο Ορυκτός πλούτος, η  Έρευνα, η Δημόσια διοίκηση δεν μπορούν και δεν θα παραδοθούν σε ιδιώτες.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΜΑΖΙ

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option