ΔΤ Χωρίς σχέδιο, στην βάρκα της ελπίδας και του ψέματος.

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 22/8/2023
Ώρα:                16:00

Χωρίς σχέδιο, στην βάρκα της ελπίδας και του ψέματος.

Ν. Χαρδαλιάς – 23 Μαρ. 21
«…Εισάγουμε νέα επιχειρησιακά δεδομένα, ενισχύουμε τον εναέριο στόλο μας, ενισχύουμε τις επίγειες δυνάμεις μας με τους 2.500 εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν ήδη την εμπειρία της περσινής χρονιάς, με τα 80 νέα εποχικά κλιμάκια, για τα οποία αξιολογήσαμε τη συμβολή τους πέρυσι και θα αποτελέσουν τη βάση του σχεδιασμού μας και φέτος. Σε γενικές γραμμές βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο. Μένει τις επόμενες μέρες να συνεχίσουμε σε συνεργασία και με τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα και να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της πρόληψης για να μπορέσουμε, στις περιοχές που έχουν «βγάλει» φωτιές στο παρελθόν, να είμαστε σίγουροι ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς.»

Ο εν λόγω κύριος, θέλει να ξαναπάρει την ψήφο των πολιτών ώστε να γίνει Περιφερειάρχης, ενώ αποδεδειγμένα οι πολιτικές που ακολούθησε ως υφυπουργός έφεραν/φέρνουν διαρκείς καταστροφές.
Ο πρωθυπουργός δε, με περίσσιο θράσος μίλαγε τότε για “υποδειγματική διαχείριση”.
Δυστυχώς όμως τα διαρκή ψέματα, ο λαϊκισμός, η ψηφοθηρία, τα φίλια ΜΜΕ, δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που βιώνουμε.

Το κράτος δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες, διότι δεν είναι φτιαγμένο για να το πράξει.

Εξυπηρετεί συμφέροντα προμηθευτών, δομεί τις υπηρεσίες του για να τις ιδιωτικοποιήσει, απαξιώνει κάθε αυτονόητο αίτημα πρόληψης.
Η αναπαραγωγή του μοντέλου που σπαταλά τους πόρους της χώρας (οικονομικούς και φυσικούς) -παραχωρώντας τους μάλιστα πολλές φορές χαριστικά, χωρίς βιωσιμότητα, αειφορία αλλά και δίχως την δημιουργία σημαντικής προστιθέμενης αξίας για την εθνική οικονομία και τους πολίτες, αποτελεί αντίληψη παρωχημένη και απορριπτέα.

Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με την λογική των μέτρων καταστολής, αλλά της πρόληψης.
Το να κοροϊδεύουν τους πολίτες για τους εξοπλισμούς της Πυροσβεστικής που κάποτε (ΜΕΤΑ την καταστροφή) θα έρθουν, δεν αλλάζουν το αποτέλεσμα που είναι η αποδεδειγμένη, διαρκής ανικανότητά τους.
Οι πολιτικές τους φέρνουν 5 χρόνια διαρκών καταστροφών.
Χωρίς τέλος, χωρίς ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Δεν έχουν σχέδιο για τίποτε, εκτός από την αναπαραγωγή του πελατειακού κράτους των φίλων προμηθευτών, των συνεργαζόμενων Δημάρχων και Περιφερειαρχών και των ευκολόπιστων ψηφοφόρων.
Η κατάσταση της χώρας βρίσκεται στο έλεος δεξιών ακραίων πολιτικών που απαξιώνουν τους θεσμούς και οδηγούν νομοτελειακά σε χειρότερες ημέρες.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει διατυπώσει πολλάκις τις προτάσεις της, που μπορείτε να μελετήσετε εδώ: https://www.prasini-aristera.gr/10-metra-pyrkaies-dash/

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option