ΔΤ Χωρίς σχέδιο, χωρίς άποψη για το περιβάλλον

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 31/7/2023
Ώρα:                18:00

Χωρίς σχέδιο, χωρίς άποψη για το περιβάλλον

Η νομοθετική πρόταση για την αποκατάσταση της Φύσης (EU Nature Restoration Law), έθεσε ως στόχο την αποκατάσταση του 20% των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών της ΕΕ έως το 2030, καθώς επίσης και την επαναφορά σε καλή κατάσταση όλων των οικοσυστημάτων που χρήζουν αποκατάστασης έως το 2050. Τώρα έχουμε τον πρώτο πανευρωπαϊκό νόμο που θέτει νομικά δεσμευτικούς στόχους για την αποκατάσταση της Φύσης και μπορεί να την βάλει άμεσα σε  πορεία ανάκαμψης.

Δυστυχώς ως γνωστόν οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τα συμφέροντα, όπως η ΝΔ, μαζί με ακροδεξιούς και συντηρητικούς, καταψήφισαν τον νόμο.

Η χώρα μας κινείται τα τελευταία χρόνια, χωρίς σχέδιο για το περιβάλλον και κυρίως απορρίπτει κάθε νέα άποψη και λογική για την διατήρηση και προστασία του.
Λίγες εβδομάδες μετά οι πυρκαγιές έφεραν επιπλέον καταστροφή.

Τα προγράμματα «European Green Deal» και «EU biodiversity strategy for 2030» θέτουν ως στόχο την φύτευση επιπλέον 3 δις. δέντρων.

Ο πρωθυπουργός αδυνατεί να κατανοήσει τι σημαίνει κλιματική αλλαγή και γι αυτό εξαγγέλλει προμήθειες (που θα έρθουν σε 2+ έτη) ώστε να κατευνάσει τους ψηφοφόρους του, λες και με αυτό το «μέτρο» θα γλυτώσει την χώρα από τις επερχόμενες καταστροφές.
Η κατάσταση γίνεται περισσότερο τραγική όταν ο πρόεδρος της Κύπρου, μας κάνει δωρεά την αναδάσωση στην Ρόδο.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει εγκαίρως καταθέσει προτάσεις για την Προστασία την Δασών και του Περιβάλλοντος (https://www.prasini-aristera.gr/dasi-perivallon-oikologiki-ethniki-politiki/) καθώς επίσης και μέτρα που μπορούν να συμβάλουν στην ριζική αλλαγή του τρόπου αντιμετώπιση των πυρκαγιών, όπως:
–  Πλήρης και ακριβής καταγραφή των καμένων εκτάσεων. Κήρυξη όλων ως αναδασωτέων.
–  Άμεση εφαρμογή του Δασικού Κτηματολογίου.
–  Δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Δασικής Προστασίας.
–  Ενίσχυση του ρόλου και της επιχειρησιακής ικανότητας των Δασαρχείων.
–  Άμεση εφαρμογή Γεωγραφικών Χαρτών για την τοποθέτηση των ΑΠΕ, με αυστηρά κριτήρια και με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών θεσμικών φορέων.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Αγωνιζόμαστε μαζί - Διεκδικούμε μαζί

Κάνε Δωρεά

Κάνε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό με τα παρακάτω στοιχεία και ολοκληρώστε την δωρεά σας

Donation Collected
Donation Needed
Payment Cycle
How much would you like to donate?
OR
Select your payment option